DisplayHDR 1000-es minősítésű ASUS monitor, micro LED háttérvilágítással

A 10-bites színfeldolgozást használó monitor extraként még USB-C porttal is rendelkezik.

DisplayHDR 1000-es minősítésű ASUS monitor, micro LED háttérvilágítással

Az ASUS rövidesen egy új, rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkező monitort mutat be, amely a gyártó weboldalán már feltűnt, igaz, pontos tulajdonságaival kapcsolatban eléggé szűkszavú a lap. A lényeggel kapcsolatban persze már így is vannak információk, így sejthető, hogy ez egy igen drága, professzionális felhasználásra is alkalmas termék lesz.

Az alapot egy 27 hüvelykes képátlójú, IPS típusú LCD panel adja, amely mögött micro LED alapú háttérvilágítás dolgozik. A micro LED-ek összesen 576 zónát alkotnak, így a háttérvilágítás a kijelzőn megjelenő tartalmak függvényében dinamikusan vezérelhető, ami összességében fényesebb fehér és sötétebb fekete területeket eredményez, így a vizuális élmény is javul. Ez a megoldás a HDR támogatás szempontjából is kedvező, amit remekül szemléltet az a tény, hogy az új monitor kiérdemelte a VESA DisplayHDR szabványának legmagasabb, 1000-es lépcsőjét. Hogy ez mit jelent? Lényegében azt, hogy teljes képernyős tartalmaknál rövid ideig el kell érnie a fényerősségnek az 1000 nit szintet, hosszabb távon pedig 600 nit felett kell maradnia – ezt az ASUS újdonsága teljesíti.

Galéria megnyitása ASUS ProArt PA27UCX (A gyártó egyelőre csak ezt az egy képet publikálta a termékről) A szóban forgó panel valódi 10-bites színfeldolgozással büszkélkedik, ami a professzionális szintű felhasználási módokhoz sok esetben szükséges is lehet. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes panel képes az Adobe RGB, az sRGB, a Rec.709, a Rec.2020 és a DCI-P3 színterek kezelésére. A DisplayHDR 1000-es szint odaítéléséből sejthető, hogy a DCI-P3 színtér lefedettsége 90% feletti, az sRGB színteret pedig legalább 99%-ban képes lefedni a panel – a pontos érték ennél természetesen magasabb lesz. A megfelelő színhűségről gyári színkalibrációval gondoskodik a vállalat (Delta E <2)

Az új monitor HDR-10 és HLG támogatást egyaránt kapott, videó bemenetei között pedig a jelek szerint DisplayPort, HDMI és USB-C port is sorakozik. Az USB-C port jóvoltából DisplayPort támogatáshoz, USB-s adatátviteli lehetőséghez, valamint 60 W-os akkumulátortöltő teljesítményhez jutunk.

A felsoroltakon kívül kapunk még egy USB 3.0-s hubot is, azt azonban nem részletezi a hivatalos weboldal, hogy ez pontosan hány porttal bír. A külső tápegységgel ellátott monitor rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói árát azonban egyelőre nem árulta el a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap