Csúszik a TikTok és a ByteDance átszervezése

Csúszik a TikTok és a ByteDance átszervezése

Az Egyesült Államokban augusztus 14-én jelentette be Donald Trump, hogy ki lesz tiltva egyebek mellett a TikTok is az USA-ból, de az elnök adott némi haladékot arra, hogy változtasson a szervezet a működésén. Gyors tárgyalások keretében eldőlt, hogy a ByteDance behódol, eleget tesz az amerikai kérésnek, de mostanra többször is kifutott abból az időből, ami alatt ezt meg kellett volna oldania.

Az Egyesült Államok Külföldi Befektetési Bizottság (CFIUS) eredetileg november 12-ig adott lehetőséget a ByteDance számára, hogy levezényelje az átállást, ami azt jelenti, hogy a szolgáltatás amerikai hátterének a biztosítását helyi cégeknek adja át. Az ügyben az Oracle és a Walmart párosával egyezett meg a ByteDance, miután a Microsofttal nem sikerült megállapodnia.

Galéria megnyitása

Az Oracle és a Walmart színrelépésével elvileg megmenekülhet a ByteDance, de a jelek szerint nem megy az üzlet lebonyolítása olyan simán, mint ahogy azt előzőleg várni lehetett. A CFIUS a november 12-i időpontot először november 27-ére módosította, viszont mostanra sem sikerült levezényelni a vállalatoknak az átszervezést. Az új határidő december 4-ére lett kitűzve, de kétséges, hogy a felek ezt végre tudják-e tartani. Az érintett szervezet egyelőre türelmes, de nem lehet azt tudni, hogy meddig fogja eltűrni azt, hogy a ByteDance nem tudja tartani a határidőket.

A ByteDance egyébként ugyanazért került bajba, ami miatt a Huawei is nehéz helyzetben van. Donald Trump kijelentette, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent a működése. Mindezt pedig arra alapozta, hogy mivel a kínai cégeknek kérésre együtt kell működnie (információt kell szolgáltatnia) a politikai vezetéssel és a katonasággal is, így a kínaiak hozzáférhetnek amerikai állampolgárok adataihoz. Természetesen a ByteDance tagadta, hogy valaha ilyenre sor került volna, végül nem maradt más választása, mint „kiszervezni” a TikTok amerikai üzemeltetését.

A jövőben az Egyesült Államokban az Oracle és a Walmart felelhet majd a TikTok üzemeltetéséért, és az adatokat is ezek a cégek fogják kezelni. És így elvileg a ByteDance-nek nem kell kivonulnia az USA-ból hátrahagyva több millió felhasználót.

Egyébként a megállapodás részletei sem teljesen ismertek még, szóval egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy miként fog összeállni az amerikai párossal a ByteDance. Több lehetséges formáció is felmerült az elmúlt hetek, hónapok során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap