COVID-19-cel kapcsolatos fejlesztői naplón a Valorant

Mindenki kénytelen volt hazaköltözni és onnan folytatni a munkát.

COVID-19-cel kapcsolatos fejlesztői naplón a Valorant

Ma elindul a Valorant zárt bétája, amibe csak szerencsével lehet bekerülni, egyelőre a Twitch-es Valorant streameken keresztül.

A játék producere, Anna Donlon egy új videóval készíti fel a várakozókat és a játékosokat az elkövetkezendő időszakra, ahogy látható, az otthonából.

A videóban leszögezi, hogy reméli, mindenki jól van és akik bejutnak a bétában, legalább egy kicsit még jobban érzik magukat. Hamar rátér a lényegre, arra, hogyan befolyásolja a Valorant életútját a koronavírus. Leszögezte, hogy a legfontosabb mindenki számára a Riotnál, hogy a munkatársaik és a partnereik biztonságban legyenek. Ennek ellenére úgy érzi, tudják tartani a nyári megjelenési dátumot, de minden héten új kihívásokkal találkoznak.

Az egyik legnagyobb probléma, ami konkrétan a COVID-19-nek köszönhető, a megfelelő infrastruktúra felállítása, ami ki tudja szolgálni a játékosokat. Ezeket hardvereket ugyanis utaztatni kell, szóval egy járványhelyzetben ez nem túl jó dolog. A másik nehézség pedig a minőség-ellenőrzés. Mivel mindenki otthonról dolgozik, ezért minden egyes bug, hiba megtalálása és javítása, ezeknek a kommunikálása kicsit több időt vesz igénybe, mint normál esetben.

Éppen ezért úgy döntöttek, hogy bár alapesetben a fejlesztők nem szeretik kiadni a munkájukat, ha nem érzik még késznek, most ezzel szembe fognak menni és még jobban bevonják a közösséget a hibák megtalálásába, sokkal transzparensebbek lesznek, mint eddig. A Valorant zárt bétája tehát kompromisszumokkal lesz teli, lehetséges, hogy több hiba elő fog jönni, hiszen most a játékosok olyan félkész dolgokkal is találkozni fognak, amikkel csak a belsős, fizetett főállású tesztelők szoktak. Lehetséges, hogy nem lesz minden effekt vagy animáció kész, de ezzel visszanyerik azt az időt, amit az otthoni munkával elveszítettek, így még hamarabb juthat mindenki hozzá a játékhoz.

De az a mentalitás, hogy folyamatosan fejlesztik a játékot éveken keresztül természetesen az egész Riotra jellemző, a League of Legends is a közösségi igényeknek megfelelően változik, itt is ez lesz a helyzet.

Anna Donlon továbbá a játék rendezőjével, Joe Zeigler-rel vendégeskedett DrLupo csatornáján.

Szeretnék minél hamarabb odaengedni a játékosokat a Valoranthoz, viszont ehhez a fenti okok miatt a türelmünket kérik. Nem tudják megválaszolni, mikor lesz vége a zárt béta korszaknak, de szerintük nem olyan soká. De hogyan lesznek bevételek a játékból? A rendszer hasonlítani fog a League of Legends bevételszerzési módszereire, csak kozmetikai és önmagunkat kifejező cuccokat lehet majd vásárolni, szeretnének Battle Pass rendszert, de az biztos, hogy nem lesznek véletlenszerű itemeket dobáló loot boxok.

A rangsorolt rendszer nem lesz a zárt béta elején, szóval még nem tudják pontosan hogyan fog működni, de egyelőre úgy tűnik, hogy mindegy lesz, hogy az ember egyedül vagy csoportosan akar-e játszani, nem lesz megkötés egy csapat létszámát tekintve. Viszont a smurf accountok ellen szeretnének fellépni és ezért a skill felismerő rendszerüket fejlesztik, hogy túl jó játékosok semmiképp se kerülhessenek a gyengébbek közé.

Ha valakinek rossz lesz a kapcsolata, azt a többi játékos nem fogja észrevenni, mert a szerver „elsimitja” majd a laggoló játékos mozgását és a karakterek úgy fognak viselkedni, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Természetesen így nem a rossz kapcsolattal rendelkező kerül előnybe, mint más játékoknál, hanem pont ő lesz hátrányban, ahogy az normális.

Elmondták még, hogy nem akarják és nem céljuk a Counter-Strike játékosok elszipkázása, rengeteg fejlesztőjük van, akik aktívan játszanak a CS-vel és szeretik. Hazudnának, ha azt mondanák, nem merítettek a CS-ből, de inkább azért lesz több mindenben hasonló, mert szeretik azt a játékot és szeretnék ebben is kiélni kreatív énüket. Természetesen számtalan érdekességet osztottak meg velünk a fejlesztők az interjúban, ezért érdemes belenézni abba is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap