Zakatol már a Valorant Vonat

Egyre többet tudunk róla.

Zakatol már a Valorant Vonat

Jövő héten fog elindulni a Valorant zárt bétája, amibe csak akkor tudsz majd beleugrani, ha figyeled a Twitchet, összekötöd vele a Riot fiókodat és megkeresed a „Droppok Engedélyezve” tag-gel ellátott Valorant közvetítéseket. Ha a csillagok állása neked kedvez, akkor belépőt kapsz a játékhoz, de nagyon fontos, hogy nem kulcs formájában, hanem egyszerűen csak be fogsz tudni jelentkezni a kliensen keresztül.

Az első kulcsosztások már el is indultak, ennek megfelelően pedig a Valorant azonnal a legnépszerűbb játék lett a video közvetítő csatornán. Fontos viszont megjegyezni, hogy bár a streamerek a játékot közvetítik, ők maguk sem tudnak most vele játszani, hanem egyszerűen csak beszélnek az élményükről és tapasztalataikról, amiket korábban szereztek meg egy-egy bemutató alkalmával.

Galéria megnyitása

A Riot tehát nagyon ügyesen oldotta meg, hogy a játék közel egymillió nézőt vonzzon magához a megjelenés előtt, viszont ehhez mérten elképesztően szomorú, hogy csak 25 000 hozzáférést fognak engedélyezni első körben.

Természetes, hogy a béta szerverekre ráuszítani ennyi embert azonnal katasztrófához vezetne, de éppen a nagy elvárások miatt sok ember lesz valószínűleg csalódott. De fontos megjegyezni, hogy valószínűleg fokozatosan és minél hamarabb azon lesz a Riot, hogy mindenkit beengedhessenek a játékba, aki kíváncsi rá.

A fenti videóban a fejlesztők arra is kitérnek, hogy ez a játék nem a casual játékosoknak készül, szinte biztos, hogy csak azok fogják élvezni, akik a legjobbak akarnak lenni és versenyző szelleműek.

A zárt bétában 2 pálya lesz elérhető (ez már feszegeti a Riot játékokban jellemző maximális map számot) és 9 hős. Ezekből már többet is láthattunk közelebbről, volt már szó Sova-ról, Phoenix-ről és Viperről. Természetesen ezek a bemutatók, most, hogy kikerült a játék a streamer oldalakra már nem olyan fontosak, ha valaki igazán kíváncsi.

Az első tapasztalatok szerint a játékban hatalmas potenciál van, aminek következtében a konkurens játékok könnyedén elveszíthetik közösségük egy részét. A profik egyértelműen nagyon izgatottak és többen bejelentették, hogy hajlamosak otthagyni az Overwatch-ot vagy CS:GO-t, hogy csak ezzel játszanak a jövőben és karriert építsenek fel rá.

Lirik, az egyik legnépszerűbb Twitch streamer is kipróbálhatta a Valorantot és be is mutatta, hogy az oktató módban lehetőség lesz arra, hogy a játék felmérje a tudásunkat. Ennek segítségével könnyedén be tudjuk majd állítani például a megfelelő egérérzékenységet, mert arra fok kérni minket a játék, hogy osszunk ki annyi fejlövést, amennyit csak bírunk.

Kaptunk még infót arról is, hogy mire számíthatnak a konzolosok? Trevor Romleski, a játék vezető dizájnere szerint egyáltalán nincs kizárva egy konzolos megjelenés, de most jelenleg csak a PC platformra fókuszálnak.

A fejlesztők már korábban is beszéltek a Valorant titkos fegyveréről, a Vanguardról.

A Vanguard a játék anti-cheat rendszere, aminek segítségével reményeik szerint teljesen likvidálni tudják a csalókat. A rendszer ugyanis több szinten fog védelmet nyújtani és nem fog támaszkodni más népszerű anti-cheat rendszerekre.

A Valorant telepítésekor a játékos első dolga kell, hogy legyen, hogy újraindítsa a rendszerét. Ugyanis fel fog települni maga az anti-cheat program, ami már a Windows bootolásakor betölt, hogy más, gyanús program ne tudja elrejteni magát előle.

Ezen túl a szerver fog a mozgásért, a pozíciókért és úgy a legtöbb dologért felelni, nem a kliens, így szinte lehetetlen lesz nem emberi mozdulatokat és pozícióváltozásokat csinálni (server authority).

Sok más mellett még van izgalmas megoldás a tarsolyukban. A Wallhack-et megakadályozandó a kliens nem lesz tájékoztatva arról, hol van az ellenfél játékos, egészen addig, amíg nem kerül sor valódi kontaktra. Addig nem fog létezni az ellenfél a pályán és a szerver dönti el, mikor lesz látható. Ez egyfajta „fog of war” rendszer lesz.

Ha pedig mégis bekerül egy csaló, egy gép tanulási rendszer fogja figyelni a játékosok mozdulatait és ő maga ki fogja tudni következtetni, hogy az inputokat a játékos vitte be, vagy valami anomália történt és valami közbeszólt a csaló érdekében.

Ha egy csaló ki lesz szúrva, azonnal hardveres ban-ban fog részesülni, továbbá a meccsnek is vége lesz. Viszont ez esetben senkinek nem könyvel el a játék vereséget, nem kell félteni az ELO-nkat.

A Valorant tehát készül, nyáron szinte már biztosan mindenki játszhat vele. Mivel egy Intel HD 3000-es integrált kártyán is vígan fog ficánkolni a játék, egyértelműen senkinek sem kell majd kimaradnia belőle.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap