Conker a Project Sparkban tér vissza

Mindenki kedvenc mókusának kalandjai folytatódnak, de sajnos nem kap a szó legszorosabb értelmében vett önálló játékot.

Conker a Project Sparkban tér vissza

Conker alighanem a játékvilág egyik, ha nem a legszerencsétlenebbsorsú karaktere. A mókus egy középszerűnek is csak erős jóindulattal nevezhető, Game Boy Colorra megjelent platformerben debütált. Az émelyítően cuki, szirupos játék azonban nem igazán keltette fel a közönség figyelmét, így az azt elkészítő Rare taktikát változtatott. A rajzfilmbe illő, bájos látványvilágot ugyan megtartották, de a folytatás, a Nintendo 64-re megjelent Conker's Bad Fur Day erősen korhatárosa sikerült. A terv azonban nem vált be. Bár az évek során a CBFR-ből kultuszjáték lett, anyagilag még elődjénél is nagyobbat bukott. A várva várt siker a 2005-ben Xbox-ra kiadott remake kiadása után is elmaradt, mert a Microsoft érthetetlen módon cenzúrázta a programot, ami egyet jelentett a felnőtteknek szóló, obszcén poénokra kihegyezett játék halálos ítéletével.

Ezután közel tíz évig úgy tűnt, hogy a mókus sorsa megpecsételődött. Bár időről-időre felröppentek olyan pletykák, hogy a mocskos szájú, kapzsi és agresszív rágcsáló egy új játékot kap, ezek végül soha nem bizonyultak igaznak. Ez alkalommal azonban más a helyzet. Conker valóban visszatér, még ha nem is teljesen úgy, ahogy azt gondoltuk. A pimasz mókus a Team Dakota Xbox One-ra, és Windows 8.1-re megjelenő Project Sparkcímű játékkészítő programjában szerepel majd. Külön öröm, hogy hangját ez alkalommal is Chris Seavor kölcsözni majd.

A Conker's Big Reuniont epizodikus formátumban tervezik piacra dobni. A játékról még nem sokat tudni, de a történet szerint a királlyá koronázott haramia borzasztóan unja az uralkodás terheit, és arra készül, hogy ismét egy jót mulasson régi cimboráival. Ez pedig gyakorlatilag garantálja a katasztrófát, és a vígjátékba illő helyzeteket.

A játék kreatív igazgatója, Henry Sterchi leszögezte, hogy egy korhatáros, az előd szellemiségét maradéktalanul követő folytatást készítettek, amiben az utóbbi évek sikerfilmjei és játékai alaposan megkapják majd a magukét. Szórakoztató helyzetekből tehát nem lesz hiány.

Az egyjátékos élményen kívül más miatt is érdemes lesz beruházni a DLC-be. Ugyanis ha megvesszük, akkor több száz, Conkeres tematikájú karakterrel, tárggyal és épülettel bővül majd az általunk használható pályaelemek listája. A kiegészítő megjelenése április huszonharmadikán várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward