Shop menü

BEJELENTÉS ELŐTT ÁLLÓ REALME JÁRT A CES-EN, ÉS MÉG A ROLEX IS KÉPBE KERÜLT

A CES-en a Realme is kiállított, és a vállalat olyan eszközt is a látogatók kezébe adott, ami még be sem mutatkozott. Az pedig csak hab a tortán, hogy Rolex kollaborációról pletykálnak.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Bejelentés előtt álló Realme járt a CES-en, és még a Rolex is képbe került

A Realme az idei évben változtatni fog az eddigi működésén, új szlogennel vág neki 2024-nek. Azt még nem tudni, hogy milyen változásokat lehet majd tapasztalni a termékekre nézve, de egy biztos: továbbra is arra fognak törekedni, hogy a fiatalokat szolgálják ki, és a technológiai megoldásokat elérhetőbbé tegyék az emberek számára.  

Az Oppo leányvállalata a CES-re egy olyan okostelefont vitt magával, ami a világon elsőként a középkategóriában fog periszkópos lencserendszert alkalmazni a zoomolásra használt képalkotó esetén. A Realme 12 Pro+-ról van szó, amit igazából a cég még hivatalosan be sem mutatott. Ebben a hónapban fog a mobil megjelenni, előre láthatólag január 28-án lehet a hivatalos bejelentés.

Galéria megnyitása

A CES-en kiemelte a látogatóknak a Realme, hogy a 12 Pro+ modellnél a speciális lencserendszer jó minőségű 3-szoros zoomolásra lesz alkalmas. A periszkópos felépítés mellett optikai stabilizátort is alkalmazni fog a Realme. Pontos számokat nem mondott el annak kapcsán, hogy milyen szenzor lesz itt munkára fogva, de úgy fogalmazott ennek kapcsán, hogy „viszonylag nagy” érzékelőre lehet számítani. Ennek köszönhetően rosszabb fényviszonyoknál is használgató maradhat.

Galéria megnyitása

A Realme egy különleges kollaborációra is készül. A vállalat állítólag együtt dolgozott a Realme 12 Pro+ egy speciális kiadásán Ollivier Savéo luxusóra tervezővel. Ennek jegyében kap majd az új mobil a kamerasziget körül olyan lünettát, ami a klasszikus Rolexekre hajaz. A Rolex pedig akár még partnerként is megjelenhet egy különleges kiadásnál, ahol a vegán bőr (műbőr) a hátlapon kék színű.

Galéria megnyitása

Kíváncsiak leszünk, hogy vajon a pletykák és kiszivárgott információk valósnak bizonyulnak-e, és a Realme tényleg összehoz a Rolex márkával egy kollaborációt. Persze akárhogy alakul, sok értéke ennek valójában nem lesz a hírverésen túl, mert aligha lesz olyan Rolex vásárló, aki Realme okostelefont választ magának a költséghatékonyság jegyében, és arra sem látunk sok esélyt, hogy a Realme-t vevő ember éppen egy Rolexre költi majd a mobilon megspórolt összeget. Az is lehet, hogy az lesz majd a Realme x Rolex különlegessége, hogy várólista lesz rá.

Galéria megnyitása

A CES-en kiderült még, hogy a Realme 12 Pro+ egy 1/1,56 colos szenzort használó, 50 MPixeles főkamerát fog alkalmazni, ami ugyancsak elég jó alap. Ugyanaz a szenzor lesz itt használatban, mint ami a OnePlus 11 esetében is bevetésre került. Továbbá lesz egy ultraszéles látószögű képalkotó is, ami 0,6-szoros arányban lesz a főkamera látószögéhez képest.

Galéria megnyitása

A fotózást a mobilnál a MasterShot fantázianevű, egyedileg tökéletesített algoritmus fogja segíteni. Lesz RAW támogatás is, hogy a haladó fotósok még többet tudjanak kihozni a kamerából. A modul közepén, az optikák háromszögében ki lesz emelve a 120-szoros zoom, de erre azért nem érdemes sokat adni, extrém digitális zoomról van szó, ami minden bizonnyal használhatatlan eredménnyel fog járni. De ilyen is van, a CES-en kiderült.

A Realme elképzelhető, hogy már az amerikai piac felé is megpróbálhat nyitni. A OnePlus révén lenne tapasztalt támogató ebben, de a kiállításon erről nem esett szó. A Realme 12 Pro+ egyébként korábbi kiszivárgott infók alapjűn 6,7 colos, Full HD+, OLED kijelzőt használ majd 120 Hz-cel. A Snapdragon 7s Gen 2 chipet használhatja, és akár 12 GB RAM-mal, valamint 512 GB tárhellyel is szolgálhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére