Az ASRock kikotyogta a Radeon RX 5600 XT tényleges paramétereit

Ezeket az adatokat lassan véglegesnek vehetjük, hiszen egy AMD partnertől származnak.

Az ASRock kikotyogta a Radeon RX 5600 XT tényleges paramétereit

A Radeon RX 5600 XT várható paramétereiről a napokban írtunk, ám a friss fejlemények fényében úgy tűnik, az akkori pletykák nem voltak túl pontosak. A túl korán időzített hivatalos weboldal, amely az ASRock RX 5600 XT Challenger D videokártya legfontosabb paramétereit részletezi, végre már azokról az adatokról szól, amelyek tényleg pontosnak tűnnek.

Galéria megnyitása Az még azért kérdés, hogy a GPU órajelek referencia órajeleknek minősülnek-e... Ezek alapján a Radeon RX 5600 XT egy újabb NAVI 10 alapú megoldás lesz, csak úgy, mint a Radeon RX 5700 és a Radeon RX 5700 XT, sőt, előbbire igencsak hasonlítani fog a friss jövevény, hiszen a Radeon RX 5700-hoz hasonlóan szintén 2304 stream egységgel rendelkezhet.

Annak érdekében, hogy a 350 dolláros nagytesó eladásait ne ronthassa a friss jövevény, a GPU órajeleit szerényebbre fogják, valamint a memória-alrendszert is megcsonkítják – utóbbit legalább eltalálták a korábbi pletykák.  Ez azt jelenti, hogy a NAVI 10 GPU mellé 192-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR6-os típusú fedélzeti memória, ami most 14 helyett csak 12 GHz-es effektív órajelen ketyeg, kapacitása pedig 8 GB helyett csak 6 GB lesz.

A korlátozások hatására a Radeon RX 5700-nál megszokott 448 GB/s-os effektív memória-sávszélesség alaposan lecsökken, azaz már csak 288 GB/s-os értéket képvisel majd – ez egyébként pont megegyezik a rivális GeForce GTX 1660 Ti effektív memória-sávszélességével, de ez aligha meglepő a fentiek alapján. Maga a GPU 1235 MHz-es alap-, 1460 MHz-es Game Clock, illetve 1620 MHz-es maximális boost órajelen üzemelhet.

Teljesítmény terén arra számíthatunk, hogy a Radeon RX 5600 XT képes lesz maga mögé utasítani a GeForce GTX 1660 Ti-t, illetve akár a GeForce RTX 2060-as modellt is megkörnyékezheti. Nagy kérdés lesz, hogy milyen árcédulát aggat rá az AMD, ugyanis a teljes siker érdekében nem csak teljesítményben, de árban is versenyképesnek kell lennie az újdonságnak a rivális termékekkel szemben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap