ASUS notebookok AMD Picasso APU-val és Nvidia Turing videokártyával

Az új összeállítás meglehetősen érdekes – jó eséllyel az is szerepet játszik benne, hogy az Intel processzorok hiánya még mindig tart.

ASUS notebookok AMD Picasso APU-val és Nvidia Turing videokártyával

Az ASUS a jelek szerint új RoG és TuF sorozatú gamer noteszgépekkel készül, amelyek később, valamikor az elkövetkező hónapok folyamán mutatkozhatnak be. Az újdonságok között két RoG sorozatú (GU502DU és GU502DV), valamint egy TuF sorozatú (FX505DU) noteszgép foglal helyet. Mindannyian Zen+ architektúra köré épülő AMD Picasso APU egységgel, valamint Turing alapú Nvidia videokártyával érkezhetnek, legalábbis erről számolt be a lelkes szivárogtató, Tum Apisak, aki a 3D Mark adatbázisában bukkant rá az érkező gamer noteszgépek adataira.

Galéria megnyitása Ezen a képen két noteszgép legfontosabb paraméterei láthatóak (Forrás: Tum Apisak) A RoG sorozatú GU502DU fedélzetén egy AMD Ryzen 7 3750H típusú APU egység dolgozik, ami 4 maggal és 8 szállal dolgozik, méghozzá 2,3 GHz-es alap- és 4 GHz-es maximális boost órajelen. Radeon RX VEGA 10-es iGPU-val szerelt központi egység mellé egy GeForce GTX 1660 Ti Max-Q típusú Nvidia videokártya is társul, így a legújabb játékok futtatása sem lesz akadály – esetenként némi kompromisszum mellett.

A második RoG sorozatú újdonság, vagyis a RoG GU502DV várhatóan hasonló tulajdonságokkal rendelkezik majd, mint a GU502DU, videokártyából azonban már egy GeForce RTX 2060-as modellt rejt a háza, így a Tensor magokban és az RT magokban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak lesznek.

A felsoroltak mellett egy TUF FX505DU modell is érkezik, ami már egy AMD Ryzen 5 3550H típusú megoldást kap. A szóban forgó APU egység négy maggal és nyolc szállal rendelkezik, magórajele 2,1 GHz, maximális boost órajele pedig 3,7 GHz. Az iGPU szerepét itt egy Radeon RX VEGA 8-as megoldásra osztják, de ezen felül egy GeForce GTX 1660 Ti is kerül a házba, igaz, ez már nem Max-Q dizájnnal érkezik.

Az AMD január elején bejelentett Picasso APU egységei már elkezdtek beszivárogni a piacra, így lassan a velük felszerelt noteszgépek is kezdenek megjelenni kereskedelmi forgalomban. Jó példa erre a borítóképen látható TuF FX505DY modell, amely Picasso APU egységgel és egy Radeon RX 560X videokártyával rendelkezik. A Turing alapú videokártyákkal szerelt modelleknek köszönhetően kétségkívül még szélesebb vásárlói rétegeket szólíthat majd meg az ASUS az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap