A TomTom térképszolgáltatását használja majd a Huawei a mobiljain

A Google Térkép így egy megbízható megoldásra lesz majd leváltva.

A TomTom térképszolgáltatását használja majd a Huawei a mobiljain

A Huawei azzal, hogy lemond minden Google fejlesztésről, nagy áldozatot hoz, de a jelek szerint semmi nem tántoríthatja el attól, hogy ezt végig csinálja, és minden Google-től származó megoldásnak megfelelő utódot kínáljon. A vállalat folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy a lehető legjobb szolgáltatáscsomagot alakítsa ki a keresőóriás nélkül, és most ennek a kapcsán számolhatunk be arról, hogy a TomTommal egyezségre jutott.

A Huawei számára most az az egyik legfontosabb feladat pillanatnyilag, hogy összeállítsa a Huawei Mobile Services csomagot olyan szintre, hogy az Európában is gond nélkül megállja a helyét, és persze teljesen mentes legyen a Google-től. Ha jól belegondolunk, akkor ez bizony egy nagyon nehéz vállalkozás, de a jelek szerint a cég jó úton halad a célja megvalósításához.

A TomTom jelentette be a napokban egy hivatalos közleményben, hogy sikeresen lezárt egy megállapodást a Huawei Technologies-zel. A felek állítólag már korábban megegyeztek egymással, csak most lehetett a hírét publikálni. Ennek értelmében a kínai vállalat a jövőben alkalmazhatja majd a cég által létrehozott térképeket és az azokhoz köthető szolgáltatásokat okostelefonra szabott alkalmazásban.

Galéria megnyitása

A TomTom egy holland vállalat, ennek megfelelően az Egyesült Államok szigorú fellépése nincsen rá hatással, szóval így ideális partner a Huawei számára. Európában egészen nagy a vállalat támogatottsága, éppen ezért a cég magabiztosan támaszkodik olyan fejlesztésekre, amik innen származnak.

Bár hivatalosan nem lett kijelentve, de a TomTommal kötött megállapodás alapján arra következtethetünk, hogy a Huawei által kínált navigációs alkalmazás, ami a Google Maps helyét veszi majd át, a TomTomtól származó adatokat fogja felhasználni. És fontos, hogy ez nemcsak a térképekre korlátozódhat, hanem például a forgalmi információkra is, melyek nélkül ma már nem lehet elképzelni egy hatékonyan működő navigációs szoftvert.

Remco Meerstra, a TomTom szóvivője részleteket sajnos nem szeretett volna elárulni az ügy kapcsán, így nem lehet pontosan tudni, hogy miben maradt a holland és a kínai fél. Nem lennénk meglepve, ha a TomTom jelentős tőkeinjekciót kapna a Huawei-től azért, hogy képes legyen az eddiginél nagyobb tempóval továbbfejleszteni a térképét, de igazából az sem zárható ki, hogy az extrákat már saját magának szeretné létrehozni a cég, és a TomTomtól csak az alapokat veszi kölcsön.

A TomTom egykor egészen szerteágazó vállalat volt a navigációs ágazatban, az eszközöktől kezdve a térképeken ár a telematikáig mindenben benne volt, egy ideje már szinte kizárólag a szoftveres megoldásokra koncentrál. Nem forgalmaz már berendezéseket, és a telematika divízióját pedig értékesítette a japán Bridgestone számára. De úgy tűnik, jól tette, hogy a digitális térképészetre koncentrálta minden kapacitását.

Galéria megnyitása

A vállalat nem szabott magának céldátumot arra vonatkozóan, hogy mikorra szeretne egy késznek nevezhető, és minden tekintetben kiválóan helytálló HMS csomaggal előrukkolni, de valószínűleg a P40 család érkezésére el akar ezzel készülni.

A Huawei március végén tervezi bemutatni a P-széria új generációját leleplezni, és ez a tervek szerint Párizsban kerül majd a kamerák kereszttüzébe, ami azt vetíti előre, hogy a Mate 30 korlátozott rajta után a P40-et már mindenhol ugyanúgy tervezi forgalmazni, ahogy a P30 kapható volt – csak még a Google szolgáltatásaival.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap