Shop menü

A PIXEL 8 KÉPES LESZ VIDEÓKBÓL HALLHATÓ ZAJOKAT TÖRÖLNI

Újabb lehetőséget biztosít majd a Magic Eraser keretei között a Google, de csak az új csúcsmodelleknél.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Pixel 8 képes lesz videókból hallható zajokat törölni

Bár alapvetően egy referencia készülék lenne a Google Pixel széria minden tagja, de egyre több különleges képességet kaptak ezek az elmúlt években, és a Pixel 8-nak is lesznek olyan újításai, amiket más eszközök kezdetben nem érhetnek le. Most úgy fest, hogy az egyik ilyen fejlesztés az „Audio Magic Eraser” névre fog hallgatni.

A Pixel mobilok különleges „radírja” már a zavaró hangokat is felszámolhatja.

A Google Pixel 6 okostelefonnal jelent meg a Magic Eraser funkció, ami a képekről tudott olyan elemeket törölni egy pillanat alatt, amik nem illetek oda. A családi képekről eltávolította az idegeneket, a felhős égboltról letörölte a repülőket, és így tovább. A bevezetés óta folyamatosan fejlesztette a Google ezt a gépi tanulást alkalmazó funkciót, és most kikerült egy promóciós anyag, mely szerint a Pixel 8 érkezésével ismét új szintre fog lépni.

Galéria megnyitása

Audio Magic Eraser címszó alatt már képes lesz arra, hogy a videók hangcsatornáját manipulálja. Minden bizonnyal ismerős az a szituáció, hogy a felhasználó fel akar venni egy videót hanggal együtt, ugyanakkor a hang esetén olyan nagy a zaj, hogy a lényeget alig lehet kihallani. Ilyenkor tesz majd jó szolgálatot a Pixel 8 okostelefonoknál az Audio Magic Eraser.

Az X-en megjelent videó bemutatja a funkció működését röviden. A videóban az okostelefon magától érzékeli a konstans zajt, és egyetlen gombnyomást követően eltünteti azt, vagyis inkább a háttérbe szorítja, és a lényeg lesz kiemelve. Sajnos a funkciókat teljesen nem mutatja be a promóciós anyag, de az lehet látni, hogy az alkalmazásban külön ki lehet választani az emberek hangját és a zenét is, ezeket képes lesz elkülöníteni az eszköz és kezelni – halkítani, felerősíteni.

Galéria megnyitása

A képsorokon egyébként az látható, hogy egy longboard kerekeinek zavaró hangját elnyomja az Audio Magic Eraser, és hallhatóbbá teszi a felvételen szereplő személy hangját. „Az egyetlen telefon a Audio Magic Eraser funkcióval. Az egyetlen telefon, amit a Google fejlesztett.” – olvasható a videó végén. (Amit egy teljesen új Google logó animáció zár szivárványos színekkel.)

Ebből az következik, hogy a Google nem fogja a funkciót elérhetővé tenni a korábbi Pixel modellek számára. A későbbiekben viszont meglehet, hogy erre sor kerül majd. Szép lassan azért a Google szélesebb körben is elérhetővé szokta tenni a különböző Magic Eraser funkciókat korábbi Pixelekre és adott esetben más gyártók készülékeire is.

A Google Pixel 8 szériáról egyébként lassan már mindent tudunk, alig van a specifikációnak homályos szeglete. Az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan szállingóztak az információk az okostelefonokkal kapcsolatosan. A Pixel 8 Pro kapcsán például már tudjuk azt is, hogy lesz benne egy hőmérő szenzor, ami alkalmas lesz a felhasználóknál kimutatni a lázasodást. Ilyen speciális kísérleti extrával az elmúlt években nem szolgáltak a Pixelek.

Az eszközök az Android 14 operációs rendszerrel érkeznek majd előre láthatólag valamikor októberben – legkorábban szeptember második felében. Addig is itt olvasható a kiszivárgott információkról szóló összefoglalónk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére