A HTC teljesen beáll Cosmos mögé a Vive Pro helyett

A Vive Pro teljesen értelmetlenné válik, amint megérkezik a Cosmos Elite.

A HTC teljesen beáll Cosmos mögé a Vive Pro helyett

A HTC elsők között debütált a virtuális valóság szemüvegükkel. A Valve segítségével pedig az első évben uralta is a PC-s piacot, viszont azóta a cég részesedése folyamatosan csökken és úgy tűnik, hogy a Valve Index-szel és az Oculus megoldásaival a HTC már nem tudja felvenni a versenyt, ezért változtatnia kell.

A tavaly érkezett Vive Cosmos jelenleg a cég legújabb és látszólag legmodernebb szemüvege. A nemrég bejelentett árváltozásokkal és fejlesztésekkel ezt is szeretnék előtérbe helyezni, viszont az eszköz követése hagy némi kívánnivalót maga után. Éppen ezért kap hamarosan egy SteamVR követő rendszert, hogy a pontatlansággal többé a felhasználóknak ne legyen gondja.

A másik részről pont emiatt fölöslegessé válik az első generációs HTC Vive Pro (a sima Vive-ot már korábban kivezették), ami a professzionális réteget célozta meg jobb hangzással és képi világgal (filmesek, marketingesek, oktatók vagy profi játékosok) és ezentúl a piacon a Cosmos mellett csak a Vive Pro Eye-t fogja megtartani, ami a cég szemkövetős megoldása. Ez természetesen szintén a vállalati réteget megcélzó headset, hiszen a szemkövetést csak drágán lefejlesztett, egyedi szoftverekkel lehet kihasználni.

A Vive Pro Eye ára ráadásul csökken is, így már 1439 Euróért beszerezhető, ami otthoni felhasználói fejjel abszolút nem mondható olcsónak, de a szemkövetésével mégis a legelérhetőbb árú megoldás, tekintve, hogy az üzleti célra szánt VR szemüvegeknél ez általában milliós tétel.

Van a cégnek viszont más szemüvege is, ami a mobil, de szintén üzleti piacon próbált meg betörni tavaly, ez pedig a HTC Vive Focus. Ez a szemüveg is kikerül a cég terméklistájából, mert az Oculus a Quest bevezetésével az üzleti rétegnek is jobb megoldást tudott nyújtani a Focusnál. Éppen ezért ezentúl csak a Focus Plus lesz kapható, ami fejlesztett, térbeli követéssel rendelkező kontrollerrel van ellátva.

A HTC rengeteg szemüveggel rendelkezik, ezzel az egyszerűsítéssel viszont kicsit talán könnyebben tudnak fókuszálni a meglévő eszközeikre és remélhetőleg a szoftveres frissítésekkel javítják a Cosmos hiányosságait is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap