700 MB/s-os írási sebesség elérésre képesek a Sony CFexpress Type A memóriakártyái

Az új memóriakártyák a nemrég bejelentett Alpha 7S III-as tükör nélküli fényképezőgéphez készültek, ami egyébként az SDXC és SDHC memóriakártyákkal is kompatibilis.

700 MB/s-os írási sebesség elérésre képesek a Sony CFexpress Type A memóriakártyái

A Sony egy új, tükör nélküli fényképezőgéppel rukkolt elő nemrégiben, ahogy arról korábbi hírünkben beszámoltunk, ám vele együtt a világ első CFExpress Type-A memóriakártyáiról is lerántotta a leplet, amelyek akár 700 MB/s-os folyamatos maximális írási tempóra is képesek, ezzel egy időben pedig nagyon strapabíróak.

Galéria megnyitása

Az új memóriakártyák 80 GB-os (CEA-G80T), illetve 160 GB-os (CEA-G160T) kivitelben érkeznek, fedélzetükön pedig a legfejlettebb flash memória vezérlő technológiák teljesítenek szolgálatot, amelyek gondoskodnak róla, hogy a lehető legmagasabb adatátviteli sávszélességet kínálják a termékek. Az új memóriakártyák 800 MB/s-os folyamatos maximális olvasási, illetve 700 MB/s-os folyamatos maximális írási tempóra képesek, így a professzionális fényképezőgépekkel használva nagy segítséget nyújtanak a buffer gyors kiürítésében, legyen szó állóképes RAW sorozatokról, vagy éppen magas bitrátájú 4K-s videó felvételekről.

A termékek a frissen bejelentett Alpha 7S III tükör nélküli professzionális fényképezőgéppel karöltve 1000-nél több tömörítetlen RAW állókép, illetve magas bitrátájú 4k 120p-s videók rögzítésére is tökéletesen alkalmasak, hála a Slow & Quick Motion funkciónak, ami az Alpha 7S III sajátja. Ez a fényképezőgép egyébként két darab CFExpress Type A memóriakártya-foglalatot kapott, amelyekben akár UHS-I, illetve UHS-II szabványú SDXC/SDHC memóriakártyák is használhatóak. Az új memóriakártyák ezzel együtt a VPG400-as szabvány követelményeinek is megfelelnek, azaz stabil videó rögzítési teljesítményre képesek akár 400 MB/s-os folyamatos tempó mellett is.

Galéria megnyitása

A sebesség mellett a strapabíróságra és az adatbiztonságra is nagy hangsúlyt fektettek. Az új memóriakártyák beépített hűtőlemezt kaptak, ami segít a nagy mennyiségű adat mozgatásakor keletkező hő elvezetésében – ennek a funkciónak köszönhetően hosszan lehet akár 4K 120p-s videókat is rögzíteni, a lehető legnagyobb stabilitás mellett.

A Sony TOUGH specifikációjához idomuló CFexpress Type A memóriakártyák a normál CFexpress Type A szabványban lefektetett ellenállósági igényeket jelentősen felülmúlják: az előírásokhoz képest tízszer jobban ellenállnak a hajlításnak, míg a leejtésből eredő sérülésekkel szembeni kritériumokat ötszörösen túlteljesítik. A speciális belső kialakításnak köszönhetően ezek a kártyák IPX7 vízállósággal és IP57 porállósággal is rendelkeznek annak érdekében, hogy a rajtuk tárolt adatok a lehető legnagyobb biztonságban lehessenek.

Galéria megnyitása

Amennyiben valamiért mégis szükség van adat-helyreállításra, mert például véletlenül töröltünk néhány fotót és videót, akkor jól jöhet a Sony Memory Card File Rescue alkalmazása, amellyel jó eséllyel visszanyerhetjük az „elvesztett” állományokat. A memóriakártyák diagnosztizálásában a Media Scan Utility nyújt segítő jobbot, ami egyúttal arra is figyelmeztet, ha az írási ciklusok száma közeledik a limithez, így meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket.

Galéria megnyitása

Az új memóriakártyák mellé egy speciális kártyaolvasó is érkezik, ami a CFexpress Type-A mellett az SD memóriakártyákat egyaránt támogatja. A gyors adatátvitel érdekében ez a termék USB 3.2 Gen2 Type-C portot használ, amely 10 Gbps-os adatátviteli sávszélességgel gazdálkodik, így igen gyorsan át lehet másolni a kameráról az SSD-re, illetve a NAS-ra, vagy a merevlemezre a különböző állományokat.

A Sony bejelentése szerint a 80 és 160 GB-os memóriakártyák, illetve a CFexpress Type A/SD memóriakártya-olvasó is szeptember folyamán jelenik meg. A 80 GB-os kártya 199, 99 dollárba, a 160 GB-os változat 399,99 dollárba, a memóriakártya-olvasó pedig 119,99 dollárba kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap