360 Hz-es gamer monitor az MSI-től, elsősorban eSportolóknak

Az Oculux NXG253R mindössze 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, extraként pedig az Nvidia új, Reflex Latency Analyzer funkcióját is támogatja.

360 Hz-es gamer monitor az MSI-től, elsősorban eSportolóknak

Az MSI egy új gamer monitort mutatott be, ami elsősorban az eSport szerelmeseit veszi célba. Az Oculux NXG253R termékkóddal ellátott monitor egy 360 Hz-es panelt kapott, ami alighanem ugyanúgy Fast IPS technológia köré épül, mint az ASUS korábban bemutatott megoldása. Ez a panel 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik, valamint beépített G-Sync modul is társul hozzá, így a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségek is kamatoztathatóak.

Galéria megnyitásaAz új monitor további különlegessége, hogy támogatja az Nvidia frissen bejelentett Reflex Latency Analyzer funkcióját, amellyel meghatározható a bemeneti késleltetés mértéke. A bemeneti késleltetés, amit input lagként is szokás hívni, lényegében azt mutatja meg, mennyi idő telik el az egérgomb, illetve a billentyűzet valamelyik billentyűjének lenyomása és a kijelzőn megjelenő játékban tapasztalható reakció között, ezt az értéket pedig jellemzően ezredmásodpercben szokás kifejezni. Minél alacsonyabb az érték, annál gyorsabban történik meg a kívánt reakció, annál pörgősebb és reszponzívebb az adott rendszer.

A mérést eddig jellemzően csak speciális, nagy sebességű kamerával és felszereléssel lehetett megbízhatóan elvégezni, ám az Nvidia újításának köszönhetően a Reflex Latency Analyzer funkcióval felvértezett monitorok esetében sokkal könnyebbé vált a dolog.

A monitor fedélzetén lévő USB hubon keresztül a megfelelő egér alkalmazása mellett lehetőség van a bemeneti késleltetés pontos mérésére, a funkcióhoz pedig bármilyen GeForce sorozatú videokártya használható, ami a 900-as sorozatba tartozik, vagy ennél frissebb. A technológia működéséről ebben a hírünkben részletesebben is írunk.

Az MSI új megjelenítőjével kapcsolatban egyelőre csak ennyi információ érkezett, a hivatalos weboldal egyelőre még nem érhető el, ami nem is túl nagy meglepetés, hiszen az új monitor majd csak november folyamán jelenik meg. Várható listaáráról azonban már most lehullott a lepel: a termék 799 dollárba kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap