3 milliárd dolláros gyárbővítésre készül a Micron

A beruházásnak köszönhetően jelentősen növekszik a tisztaszoba mérete, valamint egy új globális kutatási és fejlesztési központ is létrejön, így a növekvő vásárlói igények kiszolgálása zökkenőmentes lehet.

3 milliárd dolláros gyárbővítésre készül a Micron

A Micron komoly gyárbővítésre szánta el magát, amelynek értelmében 2030-ig bezárólag 3 milliárd dollárt költ a Manassas területén található Fab1-es üzem kapacitásának és tisztaszoba méretének növelésére. A Virginia államban található Fab 1-es gyár az 1980-as évek első felében épült és gyakorlatilag ez volt a Micron első üzeme. A Fab 1 manapság 300 milliméteres átmérőjű szilícium ostyákat gyárt, amelyeken főként hosszú életciklussal rendelkező, magas megbízhatósággal működő termékek DRAM és NAND alkatrészei foglalnak helyet. Ezek a lapkák elsősorban az autóiparban, az feldolgozóiparban és a hálózati eszközök területén kerülnek felhasználásra. A lapkákra rendszerint mérsékelt igény mutatkozik és ezen a téren a konkurencia sem túl nagy, így folyamatos, erős profit származik a gyártásukból.

A gyárbővítés elsődleges célja, hogy növekedjen a Fab 1 „tisztaszoba” területe, amit a DRAM és a NAND Flash lapkákkal kapcsolatos munkákhoz használhatnak, így a termelés is növekedni fog, ami segít lépést tartani a vásárlói igények növekedésével. A bővítés hatására a Micron globális tisztaszoba területe közel 5%-kal növekszik, így a NAND és a DRAM termelésre csak minimális pozitív hatást gyakorolhat a befektetés.

Galéria megnyitása

Fontos viszont, hogy a bővítés keretén belül egy globális kutatási és fejlesztési központi is létrejön, ami komoly jelentőséggel bír, ha hosszabb távon nézzük a hatásait. Az új központban következő generációs NAND és DRAM lapkák, illetve technológiák fejlesztése zajlik majd, amelyek elsősorban a fentebb említett területeket veszik célba – vagyis az autóipar, az ipar és a hálózati eszközök számára készülnek. A központban nagyjából 100 mérnök dolgozik majd, akik teszteléshez használatos felszerelésekhez is hozzáférhetnek.

A 3 milliárd dolláros befektetésnek köszönhetően a Fab 1-es üzem folyamatosan fejlődhet és bővülhet, valamint új eszközök is helyet kaphatnak benne, amelyek a kutatással és fejlesztéssel kapcsolatos munkát segítik. A piaci igényeket elnézve az sem probléma, hogy a fejlesztések hatására nem várható a gyártókapacitás jelentősebb bővülése, hiszen a várakozások szerint az aktuális tervek is biztosítják a szóban forgó szegmensek zökkenőmentes kiszolgálását.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward