Shop menü

3,825 GHZ-ES GPU-ÓRAJELET SIKERÜLT ELÉRNI A GALAX GEFORCE RTX 4090 HOF MODELLJÉVEL – ÚJABB REKORDOK DŐLTEK MEG

A csúcskategóriás videokártyából többen is próbálják kisajtolni az utolsó megahertzeket
.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
3,825 GHz-es GPU-órajelet sikerült elérni a Galax GeForce RTX 4090 HoF modelljével – Újabb rekordok dőltek meg

Az extrém tuningosok alaposan megdolgoztatják a Galax csúcskategóriás videokártyáját, a GeForce RTX 4090 HoF modellt, ami kifejezetten extrém tuningra készült. A két darab 12VHPWR tápcsatlakozóval ellátott videokártya TDP kerete akár az 1000 W-ot is elérheti, megfelelő hűtés mellett pedig nemcsak a 3,5 GHz-es órajel léphető át, de akár a 4 GHz-es szint is megközelíthető. Legutóbb már beszámoltunk az újdonsággal elért friss világrekordokról, ám ezek közül néhányat ismét sikerült megdönteni, valamint egy a GPU maximálisan stabil órajelét is sikerült feljebb tornázni.

Galéria megnyitása

Eddig 3,7 GHz körüli órajelre volt példa, amely alatt a GPUPi alkalmazás stabilan lefutott, ám a hosszas próbálkozások hatására végül 3,85 GHz lett az abszolút legmagasabb GPU órajel, amit eddig sikerült elérni az újdonsággal. A 3,85 GHz-es órajelen komolyabb grafikai terhelést jelentő alkalmazások nem futottak stabilan, ám a számolásra kihegyezett GPUPi még stabil volt ezen az órajelen is, az eredmény pedig új világrekord lett.

A Galax GeForce RTX 4090 HoF segítségével elért legújabb világrekordok az alábbi linkekre kattintva tekinthetőek meg:

Az egyelőre rejtély, végül sikerülhet-e elérni a 4 GHz-es órajelet, de mivel az már szinte csak karnyújtásnyira van, könnyen lehet, hogy amint a 4N gyártástechnológia egyre kiforrottabbá válik, még jobb tuningpotenciállal rendelkező GPU-k is felbukkanhatnak. Azt persze érdemes megemlíteni, hogy a Galax GeForce RTX 4090 HoF már alapból válogatott GPU-t használ, azaz a legjobban tuningolható példányok kerülnek a nyomtatott áramköri lapra – a tuningosok legnagyobb örömére.

Egyelőre más partnerek még nem rukkoltak elő hasonlóan jó tuningpotenciállal rendelkező videokártyákkal, de nincs kizárva, hogy az elkövetkező hetek vagy hónapok folyamán ezek is megérkeznek, például az ASUS vagy az MSI műhelyéből. Sajnos K|NGP|N sorozatú EVGA csúcskártyára már nem számíthatunk, ugyanis az EVGA végleg hátat fordított az Nvidiának, illetve a teljes videokártya-piacnak is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére