2022 előtt nem lesz AR headsetje az Apple-nek

Viszont az iPhone-ok és az iPadek esetében nagyobb figyelmet kaphat már jövőre a kiterjesztett valóság.

2022 előtt nem lesz AR headsetje az Apple-nek

Az Apple kapcsán már több éve lehet olyan pletykákat hallani, hogy kiterjesztett valósággal kapcsolatos headsettel is előrukkol, de ahelyett, hogy ez a termék közeledne, most inkább távolodott. A legutóbbi híreknek ellentmondva, most arról számolt be a Bloomberg, hogy készül ugyan a termék, de nem fog egyhamar befutni. Viszont az okostelefonok és a táblagépek kaphatnak olyan fejlesztést, ami az AR terjedését mozdíthatja előre.

Nagyon sok különböző információt lehet arról hallani, hogy az Apple mikor és hogyan léphet be az AR piacra a mostaninál is nagyobb elköteleződéssel. Legutóbb már egyenesen arról szóltak a hírek, hogy a cég a mielőbbi debütálás érdekében a Valve oldalán hozhatja létre a saját AR szemüvegét. Ezen információk szerint már 2020 második felében eljöhetne az Apple újdonsága, de sokkal valószínűbb az a menetrend, amit most a Bloomberg és a The Information szellőztetett meg.

Ezek alapján az Apple legkorábban 2021 második felére készülhet el valamilyen AR kiegészítővel, de a forgalmazás inkább csak 2022-ben indulhat be. A 2022-ben érkező első generációs headset állítólag az N301 kódnéven fut a cupertinóiak berkeiben. Állítólag ez egy Oculus Quest-szerű megoldás lesz, ami hosszú viselés mellett is kényelmes marad (szóval a borítóképen látható, korábbi, független konepciótól meglehetősen eltérehet). Természetesen a dizájn tekintetében letisztultság jellemezheti a terméket, és sok lesz rajta a szövetes borítás. Elvileg nagy felbontású képet fog nyújtani az AR headset, és kamerának is otthont fog adni.

Galéria megnyitása
Oculus Quest

A pletykák szerint arra is van esély, hogy lesz 3D ToF képalkotó a fejlesztés alatt álló készülékben, és ez képes lesz rengeteg olyan trükkre, amelyeknek köszönhetően a kiterjesztett valóság minden korábbinál izgalmasabbá válik. A termék képes lehet detektálni a különböző környezeti elemeket, és gond nélkül bevonhatja azokat a szórakozásba, és az embereket is képes lehet majd felismerni a rendszer. A virtuális térben elhelyezkedő tárgyak között az emberek kedvükre mozoghatnak majd, és interakcióba is léphetnek azokkal. Az Apple-nél a híresztelések szerint már vannak működő prototípusok.

A cég célja nem áll meg a szimpla AR szemüveg megalkotásában a legfrissebb jelentések alapján. Azt lehet hallani, hogy már tervezőasztalon van az N421 kódnevű szerkezet is, ami 2023-ra készülhet el. És ez már egy olyan termék lehet majd, ami sokkal kecsesebb, könnyedebb testben jöhet létre, mint amilyen az első headset kivitele lesz. Ez már tényleg egy szemüveghez közelítő méretekkel rendelkezhet majd, miközben minden szükséges komponenst teljes egészében magában foglalhat.

Ezek a masinák tehát jelen állás szerint még nem mostanában fognak befutni, de arról szó sincs, hogy addig az Apple ne húzna elő a kalapból semmi újat a kiterjesztett valóság terén. Az ARKit minden bizonnyal folyamatosan fejlődni fog, és kapja az új lehetőségeket. És olyan híreket is hallani lehet, hogy a 2020-ban érkező iPad Prónak és az iPhone 12-nek a hátoldalán már egyaránt lesz olyan kamera is, ami a kiterjesztett valósághoz fog kapcsolódni. Minden bizonnyal egy ToF modul lehet majd ez, ami egészen biztos, hogy jól kihasználható lenne az ARKittel együtt. Azt már egy ideje több forrásból is sejteni lehetett, hogy a mobilos és a táblagépes fronton is tovább fejlesztett kamerarendszerben gondolkodik az Apple, és talán éppen a 3D képalkotás lehet a következő extra.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz a jövő a kiterjesztett valóság tekintetében az Apple számára, és hogy a vállalat riválisai miként reagálnak majd ezekre a fejlesztésekre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap