16 TB-os HAMR merevlemezeket tesztel a Seagate

A HAMR alapú merevlemezek tesztelése rendben zajlik, így a termékek jövőre forgalomba kerülhetnek.

16 TB-os HAMR merevlemezeket tesztel a Seagate

A Seagate gőzerővel fejleszti HAMR (Heat-Assisted Magnetic Recording) technológiával rendelkező merevlemezeit, amelyek 2020-ban a 20 TB feletti szintet is elérhetik, 2022-ben pedig már 36 TB-os példányok is készülhetnek belőlük, ha minden a tervek szerint alakul. A vállalat termékei 2025 folyamán már a 100 TB-os szintet is megközelíthetik, illetve akár át is léphetik, legalábbis az aktuális útiterven ez látható, igaz, utóbbi szinthez már nem HAMR, hanem HDMR technológiára lesz szükség.

Galéria megnyitásaA friss bejelentés alapján úgy tűnik, remekül halad a HAMR alapú merevlemezek fejlesztése, ugyanis a vállalat mérnökei már tesztelik a 16 TB-os HAMR merevlemezeket, így azok 2019 folyamán a partnerekhez és a vásárlókhoz is megérkezhetnek. Ezek a termékek első körben az adatközpontok szegmensét veszik majd célba, ahol kiemelten fontos, hogy egy adott adattároló minél nagyobb adatsűrűséget nyújtson – és az is ugyanilyen fontos, hogy teljesítmény és megbízhatóság terén is kiválóan teljesítsen.

Az első HAMR alapú merevlemezek az EXOS sorozatot erősítik. A 16 TB-os modelleken már futnak azok a szabványos tesztek, amelyekkel fel lehet készíteni a termékeket az iparági követelményekre, valamint a szükséges optimalizációkat is el lehet végezni rajtuk, így a végeredmény maradéktalanul megfelelhet a piaci igényeknek. A gyártó szerint az új merevlemezek tökéletesen kompatibilisek lesznek napjaink üzleti konfigurációival: alkalmazásukhoz semmiféle rendszerszintű változtatásra nincs szükség, azaz beszerelés után könnyedén és gyorsan használatba lehet majd őket venni.

A jövőre piacra kerülő teremékekkel kapcsolatban árakról még nem beszéltek az illetékesek, de mivel úgyis az üzleti partnereket célozzák az első HAMR merevlemezek, így átlagfelhasználói szemszögből nézve most nincs is túl nagy jelentősége az árnak. Hogy az első átlagfelhasználói HAMR merevlemezek mikor érkeznek? Erről egyelőre nincs információ, de talán azokra sem kell már sokat várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap