Zotac GeForce GTX 1650, hattűs PCIe tápcsatlakozó nélkül

Az új videokártya ideális választás lehet Mini-ITX alapú rendszerekhez.

Zotac GeForce GTX 1650, hattűs PCIe tápcsatlakozó nélkül

Amennyiben hihetünk a korábbi pletykáknak, rövidesen új taggal bővülhet az Nvidia Turing alapú videokártya sorozata, ám most sem RTX, hanem GTX sorozatú jövevényre számíthatunk, ami a GeForce GTX 1650-es típusjelzést viseli. A heteken belül megjelenő videokártya várhatóan egy 12 nm-es csíkszélességgel készülő TU117-es GPU-t kaphat, amihez 4 GB-nyi fedélzeti memória társulhat. Az egyelőre kérdéses, hogy a memória-adatsín pontosan hogyan alakul, az viszont biztos, hogy a memória típusa GDDR5 lesz. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint 128-bites adatsínre és a 128 GB/s-os memória-sávszélességre lehet kilátás, de ezt már csak zárójelben említjük.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A VideoCardz jóvoltából néhány órája kiszivárgott négy fotó, amelyek igazából csak renderképek, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy megcsodálhatjuk rajtuk a Zotac első GeForce GTX 1650-es videokártyáját. Az új modell a képek alapján kétslotos felépítéssel rendelkezik, egy 80 milliméteres átmérőjű légkeverőt használ, külön PCI Express tápcsatlakozót pedig nem alkalmaz, vagyis megelégszik a PCIe sloton keresztül felvehető 75 W-nyi teljesítménnyel. A NYÁK rövidsége miatt ez a modell kifejezetten jól illik majd a Mini-ITX alaplappal szerelt kompakt asztali számítógépekbe, ahol a PCIe tápcsatlakozó hiánya egy extra pont lehet – a GeForce GTX 750 Ti óta nem is nagyon érkezett ilyen ütőképesebb modell, úgyhogy éppen ideje volt, hogy a vállalat megtörje a rossz sorozatot.

A videó kimenetek között ennél a modellnél egy Dual-Link DVI, egy HDMI, illetve egy DisplayPort csatlakozó látható, de az egyes modellek között mindenképpen lehetnek majd különbségek ezen a téren, csak úgy, ahogy hűtés és órajelek terén is. Könnyen lehet egyébként, hogy a Zotac újdonsága egy speciális kiadás lesz, ami alacsonyabb órajeleket és alacsonyabb feszültségeket vet be a PCI Express tápcsatlakozó elhagyásáért cserébe, a többi modell viszont jellemzően igényelheti a hattűs tápcsatlakozót. Hogy így lesz-e? Pár hét múlva kiderül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap