Shop menü

ZOMBIINVÁZIÓT OKOZOTT EGY INFLUENSZER NEW YORK-BAN

Úgy rajzottak az ingyen PS5 gépekért az emberek, mintha krumplit osztottak volna.
Török Roland
Török Roland
Zombiinváziót okozott egy influenszer New York-ban

A közösségi média meghackelésének MrBeast talán a legnagyobb tudora. A világ legnépszerűbb videósa mindenét odaadta az útjába kerülő járókelőknek, majd ezt videóra felvéve szépen lassan megtöbbszörözte a bevételét, így vált mára a világ legnézettebb influenszerévé. Az ő általa kitaposott ösvény természetesen számtalan más influenszerre is befolyással volt, mára már hétköznapinak számítanak az olyan videók, ahol valaki pénzt vagy ajándékot kap egy helyes válaszért, vagy azért, mert valóban rászorul.  

Ez a fajta siker a jobbak közé tartozik, hiszen a reklámbevételek visszaosztása a „népnek” tényleg meghackelése a kapitalizmusnak.  

Ám a helyzet az, hogy még ezt is lehet nagyon rosszul csinálni, így alakulhatott ki Kai Cenat Twitch sztárnak hála egy brutális zombiinvázió a New York-i Times Square-en. 

A több, mint 300 000 feliratkozóval rendelkező hősünk Instagramon és Twitteren jelentette be, hogy a augusztus 4-én a belvárosban fog ajándékosztást tartani. Azt üzente a rajongóinak, hogy elég csak jól válaszolni egy kérdésre és csak úgy, a semmiből kap majd egy PlayStation 5 konzolt a szerencsés.  

Korai Mikulásként tetszelgett, igaz felnőttek számára. 

Az érett felnőttek pedig olyan szinten rajzották el az utcákat, semmisítették meg a környék közlekedését, másztak fel bármire, cuppantak rá az influenszer feltételezett kocsijára is, mintha a chiphiány miatt még mindig nem lehetne PS5-öt kapni és aki üres kézzel menne haza, azt már be se engedné az asszony a lakásba, mondván, nem férfi ingyen konzol nélkül. 

A CBSNews képgyűjteményén jól látható, hogy a tömeg szépen elözönlötte a teret és aztán mindenki egymást taposva kezdett közeledni a hírességet rejtő városi terepjáróhoz. 

Maga az influenszer a kocsiból úgy jelentkezett be, hogy háború van odakint, nem tud semmit se csinálni így.  

Nem véletlen, a helyi közlekedés nem csak teljesen leállt, de egyenesen a legmagasabb készültséget kellett a rendőrségnek elrendelnie. Az emberek felmásztak mindenhova, üvegeket és tüzijátékokat dobáltak egymásra, a tömegbe és a rendőrökre, de voltak, akik ásóval és fejszével akarták kifarmolni a videojátékos csecsebecséjüket, mintha a Minecraftban lennének valami boss fight közben az aranyat adó goblinért. 

A metrónak konkrétan ki kellett hagynia az állomást, mert veszélyes lett volna megállnia. 

A rendőrségi szóvivő azt mondta, volt már ilyenben részük, de ezek a spontán események soha nem voltak még ilyen veszélyesek, mint most, amikor fiatalok a legkisebb mértékig sem hallgattak az utasításokra. A New York-i rendőrség tehát nem volt elragadtatva az akciótól, egyenesen egy zárkába kísérték a sztárt, ahol máris megvádolták lázadásra való felbujtással. Szerintük az, hogy nem jelentette be az eseményt önmagában törvénytelen gyülekezésnek számít, ám a kialakult zavargások miatt sokkal erősebb vádat kellett megfogalmazniuk. Ha beigazolódik a vád, akkor egy ideig maximum a szappanokat fogja tudni kiosztani a rabtársainak a börtönben, nem a szórakoztatóelektronikai termékeket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére