Zenei matricával ünnepli a Történetek rekordját az Instagram

Az Instagram Történetek újabb mérföldkőhöz érkezett, és ezért egy régóta várt lehetőséget vezetett be a vállalat. Továbbá arra is fény derült, hogy egy olyan matricát is tesztel, amire üzenetben lehet majd válaszolni.

Zenei matricával ünnepli a Történetek rekordját az Instagram

Az Instagram Történetek egy olyan szolgáltatás, ahol a felhasználók egyre változatosabb tartalmakat publikálhatnak, hála a vállalat folyamatos fejlesztéseinek. A Instagram most is bevezetett egy új matricát, egy másikat pedig már tesztel. Nem meglepő módon az átmeneti megosztásra szolgáló felület óriási népszerűségnek örvend, és egyre több embert vonz.

A legfrissebb adatok szerint már több mint 400 millióan figyelik napi rendszerességgel az Instagram Történeteket.

Szóljon hangosan a nóta!

Az Instagram az új mérföldkő elérésének örömére bejelentette a zenei matrica érkezését. Ezt ugyanúgy lehet majd elérni, mint a hagyományos matricákat. Az ikonja egy hangjegy és Zene névre hallgat. A friss matrica megérintésekor nem azonnal a beszúrás következik, mint a többi elemnél, hanem a dalválasztó fog betölteni. A zenetár rendkívül gazdag lett, több ezer különböző muzsika közül lehet válogatni, és a lehető legjobb áttekinthetőség érdekében egy egészen remek felületet alkotott neki a vállalat. Lehet célirányosan keresni, van népszerűségi lista, és böngészhető a kínálat hangulat vagy műfaj szerint is. Minden szám mellett van egy lejátszási gomb, amivel bele lehet hallgatni a zenébe, hogy kiderüljön, tényleg megfelel-e az adott fénykép vagy videó mellé.

Galéria megnyitása

A zenei opció a Történeteken belül komplexebb az eddigi matricáknál. A dallamokat már előre is ki lehet választani, csak a kamera képénél a „Zene” fülre kell lapozni az alsó gyorsmenüben. Ennek köszönhetően eleve úgy lehet felvenni videót, hogy a kívánt szám szólal meg alatt, így még jobban komponálható a tartalom. A beállított zene előadójának a neve és a szám címe mindig fel fog kerülni a Történetre, így el lehet kerülni azt a gyakran ismétlődő kérdést, hogy mi szól a fotó vagy a mozgóképfelvétel alatt.

Galéria megnyitása

Az Instagram a tervek szerint naponta fogja bővíteni a zenei kínálatot. A Történetek új funkciója az alkalmazás 51-es verziójától érhető el, de egyelőre csak regionális megkötéssel, szóval nem minden országban adott ez a lehetőség a felhasználók számára. A zene előre kiválasztása még csak iOS-en működik, de hamarosan az androidos kliensben is meg lesz ez valósítva.

Kifejtheted a véleményed

A Instagramon tavaly jelent meg az első olyan matrica, aminél a felhasználók kérdéseket tehettek fel a követőiknek. A 2017 őszén bevezetett megoldásnál csak eldöntendő kérdéseket lehetett feltenni kettő választási opcióval. Idén májusban megjelent az a matrica, melynél a közönség egy csúszkás skálán „szavazhatott” a feltett kérdésről. Most pedig elkezdte tesztelni azt a lehetőséget az Instagram, ami már rendes válaszolási lehetőséget biztosít.

Galéria megnyitása

A jövőben a felhasználók ennek a funkciónak köszönhetően gyakorlatilag bármiben kikérhetik majd a követőik véleményét, tippeket kérhetnek különböző témákban, és így tovább. A válaszokat ugyanúgy tudja majd megnézni a fiók tulajdonosa, mint a szavazócsúszkánál és az eldöntendő kérdéseknél, csak ezúttal már a válaszokat fogja mutatni a szolgáltatás. Ez a matrica „Ask a question” néven fut – azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a magyar programban miként fog megjelenni.

A kifejtős válaszadást lehetővé tevő matrica egyelőre csak az Android operációs rendszeren futó kliensben jelent meg a bétában, egy szűk felhasználói csoport számára. Hamarosan szélesebb körben is elérhetővé válhat, és minden bizonnyal az iOS esetében is fel fog bukkanni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap