Windows Update-en keresztül érkezik a Chromium alapú Microsoft Edge webböngésző

Az új szoftver átveszi a korábbi Edge helyét, de a beállításokat, jelszavakat és könyvjelzőket automatikusan átemeli az előző böngészőből.

Windows Update-en keresztül érkezik a Chromium alapú Microsoft Edge webböngésző

A Microsoft legújabb webböngészője, a Chromium motorra épülő Edge már jó ideje kipróbálható a vállalkozó szellemű felhasználók számára: a szoftver már januárban elérhetővé tette az első bemutató kiadást, azóta pedig bárki letöltheti és gond nélkül használhatja a régi Edge mellett. A helyzet az elmúlt órákban viszont változott, ugyanis a Chromium alapú Microsoft Edge webböngésző most már a Windows Update szolgáltatáson keresztül is elérhetővé vált, így egyre több rendszerre kerülhet fel.

Amennyiben viszont az új Edge a Windows Update szolgáltatáson keresztül érkezik, úgy nem a régi Edge mellé, hanem annak helyére települ, így a régi webböngésző nyugdíjba kerül. Ez persze nem is nagy meglepetés, hiszen a Microsoft már korábban úgy döntött, a régi webböngészőnek nyugdíjba kell vonulnia.

A Windows Update szolgáltatáson keresztül érkező Chromium alapú Edge persze nem okoz majd problémákat, hiszen a beállításokat, a jelszavakat és a kedvenceket automatikusan importálja a régi Edge webböngészőből, már amennyiben korábban használtuk azt. Ezzel együtt a Start menüben lévő csempék, kitűzött dolgok és parancsikonok is az új Edge webböngészőhöz vezetnek majd, csak úgy, ahogy a tálcán található dolgok, amelyek az Edge böngészőhöz kapcsolódnak.

Galéria megnyitása

Az új webböngésző a 1803-as és a 1809-es, a 1903-as és a 1909-es, illetve a 2004-es verziójú Windows 10 kiadásokra érkezhet meg, méghozzá sorrendben a KB4541301-es, a KB45411302-es és a KB4559309-es frissítőcsomagok formájában. Amennyiben ezek települnek, úgy nem lesz mód később az eltávolításukra, így a régi Edge webböngészőtől végleg búcsút kell venni, ami igazából nem is feltétlenül baj, hiszen Chromium alapú Edge elvileg gyorsabb, stabilabb, sok bővítményt támogat, valamint a legfrissebb szabványokkal is kompatibilis, így a modern webes alkalmazásokhoz kiváló választás lehet.

Az üzleti felhasználók ezzel egy időben kapnak egy Edge Blocker Toolkit nevű szoftvert, amellyel szükség esetén elhalaszthatják a Chromium alapú Edge telepítését, amennyiben ezt bármiféle technikai dolog szükségessé teszi.

Az új webböngésző terjesztése már megkezdődött, így szépen lassan minden olyan Windows 10 alapú rendszerre elérhet, amelyen az operációs rendszer 1803-as, illetve ennél frissebb kiadása teljesít szolgálatot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap