Windows Embedded Compact 7 tábla PC-khez

Az ASUS nemrégiben bemutatta legfrissebb tábla konfigurációit, amelyek között láthattunk egy meglehetősen érdekes, 10 hüvelykes képátlójú kijelzővel és Tegra SoC chippel felszerelt példányt, amelyen a gyártó állítása szerint Windows Embedded Compact 7-es operációs rendszer fut. Mivel a Tegra SoC chip ARM alapokon nyugszik, így klasszikus Windows nem futhat rajta, de úgy tűnik, hogy a Microsoft mégis lehetővé teszi, hogy Windows futtassanak a felhasználók a gépen, mégopzzá úgy, hogy készített egy speciális szoftvert, ami tulajdonképpen a mobil gépekre szánt Windows CE operációs rendszer utódjául szolgál.

Windows Embedded Compact 7 tábla PC-khez

Az ASUS nemrégiben bemutatta legfrissebb tábla konfigurációit, amelyek között láthattunk egy meglehetősen érdekes, 10 hüvelykes képátlójú kijelzővel és Tegra2-vel felszerelt példányt, ami a gyártó állítása szerint Windows Embedded Compact 7-es operációs rendszer fut. Mivel a Tegra SoC chip ARM alapokon nyugszik, így klasszikus Windows nem futhat rajta, de úgy tűnik, hogy a Microsoft mégis lehetővé teszi, hogy Windows futtassanak a felhasználók a gépen, mégopzzá úgy, hogy készített egy speciális szoftvert, ami a mobil gépekre szánt Windows CE operációs rendszer utódjául szolgál.

 

A friss operációs rendszer - amit Windows CE 7 néven is emlegetnek - tetszetős felhasználói kezelőfelülettel és a jelek szerint Remote Desktop Connection (Távoli asztal hozzáférés) támogatással érkezik. A termék a Flash 10.1-es, és a Silverlight for Windows Embedded szoftverek támogatása mellett az MPEG 4-es és a HD videók lejátszására is képes lesz, sőt, még egy speciális Internet Explorer kiadással is rendelkezik majd, amit a többérintéses technológia zökkenőmentes kihasználásának érdekében kissé átalakítottak. Az operációs rendszer ebből következően többérintéses vezérlést és természetesen gesztusvezérlést is támogat majd, de ez nem csoda, hisz ARM alapú tábla konfigurációkra szánják.

 

Az operációs rendszeren klasszikus Windows alkalmazások futtatására nem lesz lehetőség. A szoftverre Visual Studio, .Net keretrendszer és Expression Blend segítségével is készíthetnek majd alkalmazásokat a fejlesztők. A termék próbaverziója már letölthető a Microsoft Public Community Tech Preview programjának keretein belül, a letöltéshez csak ide kell ellátogatnunk, de rendelkeznünk kel Microsoft Connect regisztrációval is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward