Windows 8 alapú x86-os tábla az ASUS-tól

Az ASUS műhelyéből korábban már érkezett egy VivoTab sorozatú tábla, ám az még ARM alapokra építkezett és Windows RT operációs rendszert futtatott, így az x86-os alkalmazásokat nem lehetett használni rajta. Most egy újabb VivoTav érkezett, amely immár x86-os processzorra és Windows 8-as operációs rendszerre támaszkodik, így x86-os alkalmazások futtatására is képes. Meg még sok másra is, de ez a lenti információtengerből úgyis rövidesen kiderül.

Windows 8 alapú x86-os tábla az ASUS-tól

Az ASUS műhelyéből korábban már érkezett egy VivoTab sorozatú tábla, ám az még ARM alapokra építkezett és Windows RT operációs rendszert futtatott, így az x86-os alkalmazásokat nem lehetett használni rajta. Most egy újabb VivoTab érkezett, amely immár x86-os processzorra és Windows 8-as operációs rendszerre támaszkodik, így x86-os alkalmazások futtatására is képes. Meg még sok másra is, de ez a lenti információtengerből úgyis rövidesen kiderül.

A friss VivoTab egy karcsú és könnyű megoldás, hiszen a 11,6 hüvelykes képátlójú, Super IPS+ típusú LCD érintőkijelzőt alkalmazó tábla mindössze 8,7 milliméter vastag, tömege pedig nem több 675 grammnál. Az 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, többérintéses támogatást is kínáló megjelenítő nem csak a Super IPS+ technológia miatt érdekes, hanem amiatt is, mert Corning Fit üvegréteget kapott, ami ujjlenyomat-taszító bevonattal rendelkezik, így az érintőkijelző mindig kristálytiszta lehet.

A Corning Fit üvegréteg ezzel együtt karcállóvá is teszi a megjelenítőt, az ASUS TruVivid technológiája pedig garantálja, hogy a képminőség mindig a lehető legkiválóbb legyen. A meglepően nagy, 600 cd/m2-es fényerőt kínáló, így kültérben is kényelmesen használható érintőkijelzőt persze nem csak ujjainkkal, hanem a termékhez járó Wacom érintőceruzával is kezelhetjük, amely 1024 nyomásszint megkülönböztetésére képes, így akár precízebb érintőkijelző-kezelést igénylő feladatokra is befogható a tábla – például rajzolásra, illetve kézírásra.

A kecses tábla egy Intel Atom Z2760-as SoC egységre támaszkodik, amely két darab x86-os processzormagot tartalmaz és 1,8 GHz-es magórajelen ketyeg. Videó vezérlőből egy PowerVR SGX545 alapú, Intel GMA sorozatú példányt kapunk, ami az Atom Z2670-es SoC részét képezi. A szóban forgó SoC mellé 2 GB-nyi rendszermemória, valamint 64 GB-os adattároló kapacitást kínáló beágyazott NAND Flash adattár is jár (eMMC). Jó hír, hogy utóbbi mellé kapunk 32 GB-nyi felhő alapú tárhelyet is, amely 3 évig ingyenesen elérhető. Utóbbi segítségével fontos adataink internetkapcsolat esetén bárhol és bármikor kéznél lehetnek anélkül, hogy a 64 GB-os tárhelyet foglalnák. A tárhely bővítése persze microSD memóriakártyával is megoldható, ugyanis a termék tartalmaz egy microSD memóriakártya-olvasót is.

Az ASUS legfrissebb táblája tartalmaz még Bluetooth 4.0-s adaptert, illetve 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert is, plusz rendelkezik digitális iránytűvel, NFC támogatással, GPS vevővel, gyorsulásmérővel, fényérzékelővel, illetve giroszkóppal is. Az előlapon egy 2 megapixeles, a hátlapon pedig egy f/2.2-es-es apertúrával érkező, 8 megapixeles felbontású kamerát találunk – utóbbi LED-es vakuval és automatikus fókusszal egyaránt büszkélkedik. A zökkenőmentes videó telefonálást segíti a beépített mikrofon, illetve a kiváló hangzást kínáló, négy beépített hangszóróra támaszkodó SonicMaster hangrendszer, ami kikapcsolódás alkalmával sem okoz majd csalódást.

A vonzó tulajdonságokkal érkező tábla beépített akkumulátora egyetlen töltéssel tíz és fél órán át látja el energiával a rendszert. A termékhez persze dokkolót is vásárolhatunk, ami a billentyűzet és az érintőpad mellett akkumulátort is tartalmaz, így már több, mint 19 órára tolható ki az egyetlen akkumulátortöltéssel elérhető üzemidő. A dokkolón két darab USB 2.0-s port is helyet kapott, amelyek jó szolgálatot tesznek majd.

Az ASUS VivoTab hazánkban 249900 forintos ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető, míg a külön megvásárolható dokkolóért 39900 forintot kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward