Winamp és Shoutcast eladás: küszöbön a megállapodás?

Friss információ érkezett a sokakat érdeklő ügyben.

Winamp és Shoutcast eladás: küszöbön a megállapodás?

Az AOL november 20-án jelentette be, hogy december huszadika után megszűnik a Winamp – a bejelentést sokan csodálkozva, csalódottan fogadták. A rossz hír után nem sokkal kiderült, hogy valószínűleg van fény az alagút végén: az informátorok akkoriban azt állították, hogy a Winamp és a Shoutcast új tulajdonoshoz kerülhet, a vevő pedig nem más, mint a Microsoft.

Ez a pletyka azóta sem nyert megerősítést, az viszont biztosnak tűnik, hogy az AOL tényleg a Winamp és a Shoutcast értékesítésén munkálkodik, a végső megállapodás pedig már a küszöbön van – legalábbis a jól értesült források most ezt állítják. Az természetesen még mindig nem derült ki, hogy ki lesz a szerencsés vevő, viszont a Microsoft neve ismét felbukkant.

A korábbi rossz hír

A pletykának mindenképpen lehet alapja, ugyanis a korábbi ígérettel ellentétben a winamp.com még él és virul, pedig a weboldalnak már elérhetetlennek kellene lennie. Ez persze nem is csoda, hiszen a vevő valószínűleg tovább szeretné működtetni a winamp.com-ot és a Shoutcast-et is, így a tranzakció nyélbeütése előtt teljesen felesleges leállítani őket.

Az értesüléseket sem az AOL, sem a Microsoft illetékesei nem kommentálták, sőt, a témával kapcsolatban semmilyen hivatalos közlemény sem érkezett. Amennyiben az informátorok állításai igazak, akkor hamarosan kiderül, ki a Winamp és a Shoutcast új tulajdonosa, ugyanis a felek között rövid időn belül megszületik a megállapodás. Izgatottan várjuk a fejleményeket, de amíg az első hivatalos információk meg nem érkeznek, addig a fentieket érdemes egészséges gyanakvással kezelni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward