WebOS: az LG új Smart TV platformja

Az LG webOS alapú Smart TV platformja egy igazán ígéretes megoldásnak tűnik, ami rövidesen el is kezdi meghódítani a piacot.

WebOS: az LG új Smart TV platformja

Néhány napja több olyan információmorzsa is napvilágot látott, amelyek azt sugallták, az LG az idei CES alkalmával egy fontos, webOS-sel kapcsolatos bejelentésre készül. Erre a bejelentésre sor is került, így kiderült, az LG Smart TV platformja megkezdi a HP-től felvásárolt webOS alkalmazását, amelynek alapjait még a Palm szakemberei rakták le.

A webOS-hez az LG illetékesei hatalmas reményeket fűznek: az új szerzemény köré épülő okostelevízió-platform meglehetősen rugalmas és sokoldalú lesz – nem csak felhasználói, hanem fejlesztői szemmel nézve is. Az új Smart TV platform az idei év folyamán meg is kezdi térhódítását, méghozzá igen félelmetes tempóban: az idén forgalomba kerülő LG Smart televíziók 70%-án lesz jelen a webOS. Az új platform előnyei közé tartozik, hogy segítségével egyszerűen beüzemelhetőek lesznek az okostelevíziók, valamint a különböző mobil- és egyéb eszközök is könnyedén csatlakozhatnak hozzájuk.

A kezdeti beállítások elvégzésében egy jópofa figura, a BeanBird névre hallgató madár segít. Ez nem csak a beállítási folyamaton kalauzolja végig a felhasználót, de az eszközök csatlakoztatásában is segít, sőt, a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító megrázásával, vagy az OK gomb megnyomásával extra segítség is kérhető tőle, ha valamin esetleg végképp nem tudunk eligazodni. Utóbbira persze nem valószínű, hogy szükség lesz, ugyanis a rendelkezésre álló információk alapján a webOS alapú Smart TV platform kifejezetten könnyen kezelhető és felhasználóbarát lesz. A webOS az adott okostelevízióhoz csatlakoztatott eszközöket is könnyedén felismeri majd, sőt, csatlakoztatás után feldob egy menüt, amelyben az eszközzel kapcsolatos összes opcionális használati lehetőség szerepel – nekünk csak ki kell választani a számunkra megfelelőt.

A beállítások és különböző eszközök kezelése mellett a tartalmak közötti eligazodás sem lesz bonyolult. A gyors és egyszerű tájékozódásban a képernyő alsó részén húzódó Launcher sáv segít, ami oldalra is görgethető. A Launcher sáv segítségével könnyedén lehet váltani a különböző tartalmak között úgy, hogy ehhez nem kell kilépni a kezdőlapra sem. Ez azt jelenti, hogy tévézés, játék vagy internetezés közben egyéb tartalmak keresésére és letöltésére is van mód. Televíziózás közben rendelkezésre áll majd egy Live menü, ami műsorajánlót, csatornákkal kapcsolatos funkciókat és keresőszolgáltatást is kínál.

A webOS alapú Smart TV platform tartalomajánló szolgáltatást is kap, ami a Today menüből érhető el. Itt a hamarosan kezdődő, vagy éppen elhalasztott népszerű televíziós műsorok, illetve filmek sorakoznak. A képernyő alján megjelenő sávban a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító görgőjével egyszerűen lehet tallózni, így egyéb érdekes tartalmakra is rá lehet bukkanni.

Az új platform segítségével természetesen az LG Store kínálatához is hozzá lehet férni. Itt a szerteágazó alkalmazásgyűjtemény mellett a legnépszerűbb tévéműsorok, filmek, 3D tartalmak és játékok is találhatóak, amelyek logikusan rendezett, jól áttekinthető kategóriákban foglalnak helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward