VRScore: komplex tesztprogram, virtuális valósághoz

A VRScore ráadásul nem csak szoftverből áll, hanem hardverrel karöltve is elérhető, így nem csak a PC, de az adott VR headset képességei is alaposan felmérhetőek.

VRScore: komplex tesztprogram, virtuális valósághoz

A BaseMark és a Crytek összefogásának gyümölcseként egy új tesztprogram készül, amely a VRScore nevet viseli, feladata pedig nem merül ki a PC-k tesztelésében – a hozzájuk kapcsolt VR headsetet is képes alaposan megvizsgálni a szoftver, ha megvesszük hozzá a speciális kiegészítőt. A VRScore már most is többféle VR Headsetet támogat, így Oculus Rift és HTC Vive mellé egyaránt használható, valamint az OSVR (Open Source Virtual Reality) alapú megoldásokat egyaránt kezeli.

A komplex tesztcsomag minden fontos szempontot megvizsgál, így külön teszt van a VR játékteljesítmény, a 360 fokos videók, illetve a VR Spatial Audio teljesítmény felméréséhez. Mivel a szoftver nem csak a VR headsettel ellátott rendszerekhez használható, hanem normál számítógépekhez is, amelyeknél éppen a VR kompatibilitás megállapítása a cél, így a tesztprogram nem követeli meg VR headset jelenlétét. A VRScore grafikai alapját a Crytek méltán híres Cryengine motorja adja, maga a szoftver pedig mind a DirectX 11-es, mind pedig a DirectX 12-es API-val kompatibilis.

Az üzleti felhasználók számára egy VRScore Trek csomag is elérhető lesz, ami egy futurisztikus dizájnnal rendelkező, VR Headseteket tesztelő hardverrel egészíti ki a szoftver funkcionalitását. Az eszköz két oldalán egy egy foto-tranzisztor foglal helyet, így a VR headset kijelzőinek karakterisztikája alaposan megvizsgálható – például mérhető a jobb és bal szemhez tartozó késleltetés mértéke, illetve a Display Persistence is, vagyis az, hogy egy képkocka mennyi ideig jelenik meg az adott kijelzőn.

A VRScore végleges kiadása idén júniusban válik elérhetővé: ekkor érkezik egy ingyenes, limitált funkcionalitású kiadás, valamint egy fizetős változat is. Az üzleti felhasználók már most is hozzáférhetnek a VRScore aktuális, nem végleges verziójához, ehhez csak a Basemark Early Access vagy Benchmark Developement Programjába kell jelentkezniük.

A Basemark és a Crytek szakemberei egyébként tavaly augusztusban léptek partnerkapcsolatba, amelynek első komolyabb gyümölcse rövidesen elérhető lesz. A VRScore hivatalos weboldala itt található.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward