Visszavonható lett az e-mail küldés GMailben

A funkciót 2009 óta tesztelik, így teszt jelleggel régóta elérhető, ám mostantól a végleges változat is használható, így mindenki bekapcsolhatja, aki szeretné.

Visszavonható lett az e-mail küldés GMailben

Biztos sokakkal fordult már elő, hogy egy elektronikus levél megírásakor annak elküldése után derült ki, lemaradt egy csatolmány, egy fotó, egy link, vagy csak kimaradt egy fontos megjegyzés, amit a címzettnek mindenképpen tudnia kell – vagy éppen rossz volt a címzett.

A GMail kínálatában 2009. óta jelen van egy hasznos szolgáltatás, ami lehetőséget biztosít az e-mail elküldésének visszavonására – de csak bizonyos ideig, az elküldés gomb megnyomásától számítva maximum 30 másodpercen belül, attól függően, mit állítunk be.

A szolgáltatás eddig csak a Google Labs-on belül volt elérhető, ám időközben a stabil, mindenki által használható kliensbe is leszivárgott, így már csak arra vár, hogy engedélyezzük. Aki teszt jelleggel már használta a szolgáltatást, annál az e-mail küldés visszavonása alapértelmezetten engedélyezve van, a többieknek pedig engedélyezniük kell a funkciót a beállításokon belül, az általános fülön, ahogy az a lenti képen is látható.

A szolgáltatás segítségével a levél elküldésétől számítva 5-, 10-, 20- vagy éppen 30 másodpercen belül lehetőség van a levélküldés visszavonására. Az eljárás alapja a késleltetett levélküldés, szó sincs olyasmiről, hogy egy eredetileg már elküldött levelet kibányászhatnánk a címzett postafiókjából.

Az új szolgáltatás asztali fronton a Google GMail webes felhasználói kezelőfelületén keresztül érhető el, mobil fronton pedig a Google nemrégiben kiadott Inbox appját kell használnunk, ha fontos a szóban forgó szolgáltatás megléte. Reméljük, a hasznos újítás idővel az Androidra és iOS-re szánt GMail appban is feltűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward