Visszatért a Modern Warfare 2 vezető designere

Az Infinity Wardot a nagy botrány közepén elhagyó vetarán visszatalált a stúdióhoz.

Visszatért a Modern Warfare 2 vezető designere

A Call of Duty: Modern Warfare 2 vezető designere, Todd Alderman visszatért az Infinity Wardhoz, és mostantól a multiplayer rész projektvezetőjeként dolgozik a stúdiónál. Ez még önmagában talán nem is lenne annyira érdekes, hiszen nevesebb fejlesztők nap mint nap cserélődnek a különböző stúdiók között, de Alderman esete némileg azért mégis különös.

Az úriember ugyanis egyike volt azoknak, akik elhagyták az Infinity Wardot a nagy botrány közepén, amikor az Activision kirúgta a stúdió két alapítóját, Jason Westet és Vince Zampellát. Talán még ennél is fontosabb azonban, hogy Alderman is részt vett abban a csoportos pertben az Activision ellen, melyben a távozott alkalmazottak az (állítólag) ki nem fizetett bónuszaikat akarták megkapni a kiadótól.

Alderman ezt követően a League of Legends fejlesztőinél, a RIOT Gamesnél helyezkedett el, most azonban egy meglepő fordulattal visszatért az Infinity Wardhoz. Úgy tűnik tehát, hogy az Activison túl tudott lépni az eseten.

"Ez az egész arról szól, hogy a lehető legjobb embereket vegyük fel a megfelelő pozíciókba. Todd sikerei magukért beszélnek, így örülünk neki, hogy ő vezeti majd a multiplayer fejlesztését, és vezetőként részt vesz az Infinity Ward életében. A Neversoft tavalyi beolvasztásával ez azt jelenti, hogy alaposan feltöltődött tehetségekkel a stúdió." - mondta David Stohl, az Infinity Ward vezetője.

Alderman elmondta, sok minden változott a stúdió életében öt év alatt, és sok a fiatal, motivált fejlesztő. Misztikusan még megjegyezte: "Egy nagyon érdekes koncepción dolgozik a csapat, aminek a részese akarok lenni. Alig várom, hogy meglássátok, mit tudunk kihozni egy hároméves fejlesztési ciklusból."

Ezzel párhuzamosan az Activision megerősítette, hogy a veterán Mark Rubin elhagyta az Infinity Wardot, és a játékiparon kívül akarja folytatni karrierjét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward