Visszakerülhetnek a Duke Nukem jogai a 3D Realmshez

Hosszú huzavona után a Gearbox eladhatja a jogokat az eredeti tulajdonosnak, a 3D Realmsnek.

Visszakerülhetnek a Duke Nukem jogai a 3D Realmshez

De kinél is vannak most a jogok? Mi ez az egész felhajtás? Nos, ismételjünk! Történetünk tavaly február 1-jén vette kezdetét, amikor az Interceptor Entertainment fellőtt egy kedvcsináló oldalt valamihez, amit úgy hívtak: Duke Nukem: Mass Destruction. Részleteket nem tudtunk a játékról, pusztán annyi derült ki, hogy egy PC-re és PS4-re készülő, felülnézetes akció-szerepjáték lett volna, melyben Duke különböző bolygókon tette volna rendbe az idegeneket, miközben megmenti az elnököt és a Földet egy apokalipszistól.

A játék megjelenése valószínűleg már nem lehetett messze, akadt azonban egy probléma: minden Duke Nukemmel kapcsolatos szabadalom és kapcsolódó szellemi termék most már a Gearbox tulajdonát képezi, őket pedig elfelejtették megkérdezni erről az egészről. Ezért a Gearbox gyorsan a bíróságra ment, és egy végzéssel ütötte ki a projektet a nyeregből, azt a projektet, amivel kapcsolatban úgy látszik, hogy az Interceptor Entertainment és a 3DRealms összejátszott valamilyen módon, amit aztán az is egyértelművé tett, hogy Interceptor később megvásárolta a 3D Realmst.

Nem ez az az első eset, hogy Scott Miller és George Broussard különböző trükkökkel próbált meg pénzt szerezni, a Gearbox akkor azonban úgy érvelt, hogy most egyértelműen túlmentek egy határon, hiszen olyan szellemi tulajdont licenceltek az Interceptor számára, amihez egyszerűen nincs joguk többé. Ezzel pedig szándékosan megsértették a Gearbox védjegyeit és tulajdonjogait.

A dolog azért érthetetlen kicsit, mert a jogsértés tényét Scott Miller egy hivatalos nyilatkozatban is elismerte, melyben a két fél megerősíti a tényt, hogy 2010-től kezdve néhány kivételtől eltekintve minden Dukem Nukemmel kapcsolatos szellemi tulajdon a Gearboxhoz tartozik. A 3D Realms még befejezhetett volna korábban indult projekteket, mivel azonban ilyen nem volt, többé nem jelentethet meg, készíthet, vagy licencelhet Dukem Nukem-játékot. Éppen ezért az Interceptor átnevezte a készülő játékot Bombshellre, és a főszereplőt kicserélték egy nőre.

Most azonban a NeoGAF egyik felhasználója olyan bírósági dokumentumokat ásott elő, melyből kiderül, hogy a két fél azóta is tárgyal egymással, és már közel a megegyezés, mely szerint a Duke Nukem jogait visszavásárolná a 3D Realms (és így az Interceptor) a Gearboxtól. Az irat szerint a feleknek 30 napjuk van a tranzakció véglegesítésére, azonban sem a 3D Realms, sem pedig a Gearbox nem tudta hivatalosan kommentálni az eseményeket a még folyamatban lévő per miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward