Viselhető kiegészítőket mutatott be a Fossil

A Fossil két karpereccel, egy karórával és egy okosóra tervével állt elő. Ezek alkotják a Q termékcsaládot.

Viselhető kiegészítőket mutatott be a Fossil

A Fossil már korábban bejelentette, hogy októberben viselhető kiegészítővel fog előrukkolni, és így is lett. Az amerikai vállalat egészen sokrétű termékkínálatát mostantól viselhető kiegészítők is szaporítják. A Fossil külön családot hozott létre az okostelefonokhoz kapcsolód eszközök számára, ami egyszerű „Q” névre hallgat.

Korábbi képen a Fossil Android Weart futtató órája, talán ez lesz a Q Founder.

Az újdonságok közül a legérdekesebbnek a Fossil okosórája ígérkezik, a Q Founder. Erről a készülékről sajnos egyelőre nem közölt képet a vállalat, így azt nem lehet tudni, hogy pontosan miként fest, de az előzetes információk alapján körszámlapos megoldásra számíthatnak az érdeklődők. A Q Founder az Intel és a Google támogatásával született meg, ennek megfelelően az Android Wear operációs rendszer fut majd rajta, és az Intel központi chipje fogja mozgásba hozni. A Fossil a kollaboráció eredményével kapcsolatban nagyon bizakodó. Valószínűleg lesz fizikai gomb is az óra házán, de jellemzően az érintőkijelző segítségével lehet majd kényelmesen használni. A Q Founder Android és iOS rendszerű okostelefonokkal tud majd kapcsolatot teremteni. Az ünnepi szezon során érezik és 275 dollárba fog kerülni.

Fossil Q Grant

Van egy másik óra is a Q szériában, Q Grant néven. Ehhez már képünk is van, amiről rögtön nyilvánvalóvá válik, hogy nem egy okosóráról van szó, hanem egy „hibridről”. A hagyományosnak tűnő óra belülről ügyesebb, mint gondolnák az emberek. Folyamatosan Bluetooth kapcsolatban van az okostelefonnal, és a beépített szenzorjai segítségével értékes mérési adatokkal szolgál a felhasználó tevékenységeivel kapcsolatban. Lépést számlál és figyelmeztet az új értesítésekről, így például egy üzenetről, bejövő hívásról, vagy egy alkalmazáshoz fűződő eseményről. Rezgéssel figyelmeztet elsősorban, de vannak rajta értesítési LED-ek is, amelyeknek a színét konfigurálni lehet. A Q Grant napokon belül forgalomba kerül, többfajta kivitelben lehet majd hozzájutni, amelyek a 175-195 dolláros ársávban mozognak.

Fossil Q Dreamer

Nemcsak órákból, hanem fitneszkarperecekből is kettőt húzott elő a kalapból a Fossil. A Q Reveler és a Q Dreamer hasonló képességek birtokában lesz, de a megjelenésük különbözni fog. Ezek a stílusos kiegészítők elkísérik a felhasználókat mindenhová az útjaik során. A használatuk alatt folyamatosan adatokat gyűjtenek, illetve mindenre figyelmeztetik a viselőjüket, ha valamilyen „történés” van a hozzájuk kapcsolódó okostelefonokon. Ezek is Bluetooth modult használnak a kapcsolatteremtés során, mint a karórák és a konkurens fitneszkarperecek. Rendelkeznek rezgőmotorral és LED-ekkel is, a Q Dreamer pedig választható lesz bőr és szilikon szíjjal is annak függvényében, hogy melyik tetszik a felhasználónak, vagy melyik az ideálisabb a napi rutinhoz. Ezek is még októberben debütálnak, mint a Q Grant, de valamivel szerényebb, 125 dolláros ár szerepel majd a nevük mellett.

Fossil Q Reveler

A Fossil saját applikációt készített a Q szériához. Az alkalmazás három fontos funkciót kínál. A Q Activity a beépített érzékelők által szolgáltatott adatokat gyűjti össze és rendszerezi. Ebből számításokat is tud készíteni, például megmondja az elégetett kalóriák számát. A Q Activity összekapcsolható egyéb fitneszszolgáltatásokkal is, ami jó hír azoknak, akik nem szeretnék teljesen leváltani a korábban használt megoldásukat. A Q Notifications feladata egyértelmű, ez arra szolgál, hogy kezeljen minden értesítést, ebben szabályozhatja a felhasználó, hogy a LED-ek hogyan jelezzenek, illetve mikor rezegjen a szerkezet, és mikor maradjon inkább csendben. A Q Curiosity feladata pedig az lesz, hogy megpróbálja a felhasználó életét színesebbé, mozgalmasabb, izgalmasabbá tenni. Ez felhívja majd az ember figyelmét arra, ha ideje lenne mozogni egy kicsit, szünetet tartani a monoton munkavégzésben, vagy éppen pihenni egy kicsit futás közben.

A Fossil látszik, hogy nem veszi félvállról a viselhető eszközöket, és komoly üzleti potenciált lát ebben a piacban. A vállalat részéről jó döntés a teljes pályás letámadás indítása, és a konkurensekhez rugalmasan viszonyuló applikáció is nagyon ígéretesnek hangzik az eddigi információk alapján.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward