Viselhető kiegészítők a TomTomtól

A TomTom újdonságai a kültéri sportok szerelmeseit ejthetik majd rabul. Több óra és egy karperec is a kamerák kereszttüzébe került.

Viselhető kiegészítők a TomTomtól

A vállalat autós kiegészítőkön felül leleplezett egy sor olyan eszközt is, ami a sportolóknak jöhet majd jól. A TomTom kínálata három karórával és egy fitneszkarpereccel gazdagodott Berlinben.

TomTom Adventurer

A legizgalmasabbnak a friss termékek közül az Adventurer névre hallgató megoldás ígérkezik. Ez a monokróm megjelenítős karóra szilikon szíjjal lett ellátva, hogy mindig kényelmes és könnyed viseletet biztosítson. Strapabíró felépítése révén vízálló, akár 40 méteres mélységbe is alá lehet vele merülni. A szerkezet tartalmaz a szokásos szenzorokon felül pulzusmérőt és GPS vevőt is, valamint van benne légnyomásmérő is. Az Adventurer kapott egy mikrofont is, így hangutasítások is adhatóak vele. Az eszköz üzemideje folyamatosan aktív GPS kapcsolattal csak 10 óra lesz, de igazából a legtöbb edzés vagy túra rövidebb ideig tart ennél, és a GPS kikapcsolásával meg lehet többszörözni a futási teljesítményét.

A szoftver képes különböző edzési tervekkel szolgálni, mindenki találhat magának való programot rajta. Az Adventurer lehetőséget biztosít Bluetooth-on fülhallgatóhoz vagy fejhallgatóhoz kapcsolódásra, és önállóan betöltheti a zenelejátszó szerepét. A szerkezet kb. 3 GB-nyi háttértárat kínál szabad felhasználásra. Érdekessége ennek a kiegészítőnek, hogy még egy speciális snowbordozásra és síelésre alkalmas funkciót is kínálni fog, szóval a télisportok szerelmesei különösen nagy érdeklődést mutathatnak majd iránta. Itt arról van szó, hogy az eszköz megjegyzi, hogy merrefelé csúszott a felhasználó, és navigációt kínál visszafelé a lejtőn.

A TomTom Adventurer csak októberben lép majd színre, az ajánlott fogyasztói ára 300 euróban lett meghatározva.

TomTom Spark 3 és Runner 3

TomTom Runner 3 és Spark 3

A TomTom másik kettő órája, a Spark 3 és a Runner 3 nagyon hasonló képességekkel rendelkezik majd, és a megjelenésükben sem igazán lehet eltérést felfedezni, már ha eltekintünk attól, hogy más színekben pompáznak. Ezekről sajnos még nem is derült ki minden részlet. A TomTom itt a legnagyobb hangsúlyt a GPS meglétére fektette. A szerkezetek egy előre meghatározott útvonalon navigálni is képesek lesznek a GPS modul révén, így a viselőjük remélhetőleg sosem fog eltévedni az erdő mélyén egy ismeretlen túraút bejárása közben. Pulzusmérő is került a párosba, és a zenelejátszási opció is megvan ugyanúgy, ahogy azt az Adventurernél láthattuk.

TomTom Spark 3

A szenzorok segítségével az órák nemcsak követni tudják majd azt, hogy mikor mozog a felhasználó vagy mikor pihen, hanem még azt is meg tudják állapítani, hogy edzés közben éppen milyen tevékenységet folytathat. A vízállóság ezúttal is fontos szerepet játszott, a Spark 3 és a Runner 3 is bírni fogja 40 méteres mélységig. Ezeknek a modelleknek az üzemideje egy hajszállal jobb, mint az Adventurernek. Legrosszabb esetben is bírni fogják a kiképzést 11 órán át, ami azt jelenti, hogy folyamatosan aktív a GPS vevő, és a készülék minden mozzanatát rögzíti a felhasználónak.

TomTom Spark 3

A TomTom Runner 3 250 euróba fog kerülni és októbertől lesz megvásárolható. A Spark 3 is októberig várat magára, és ez is 250 euróba kerül majd, de csak akkor, ha minden funkcióra igényt tart a felhasználó, ez ugyanis elérhető lesz olcsóbban is. A Spark 3 modellről már tudni véljük, hogy lesz belőle olyan variáns, ami nem tartalmaz pulzusmérőt, vagy akár a zenelejátszási képességtől is meg lesz fosztva, így kb. 140 euróig mérséklődhet az ára.

TomTom Runner 3

TomTom Touch

Végül az órák mellett reflektorfénybe került a TomTom Touch, ami egy fitneszkarperec. Ez alkalmas lépésszámlálásra, figyeli az alvási ciklusokat, és mivel van rajta egy kijelző, az aktuális mérési adatokat azonnal meg is tudja mutatni a felhasználónak. A Touch képes átadni az értesítéseket is, melyekről a beépített rezgőmotorral ad jelzést, és a megjelenítőn mutatja is a készülék, hogy milyen jellegű eseményről van szó. A masina puha tapintású szilikon szíját egyszerűen lehet cserélgetni, és ebből több színnel is szolgál majd a Touch, szóval a tulajdonosa akár minden nap átöltöztetheti az apró viselhető kiegészítőt.

Extraként került ebbe a TomTom modellbe is pulzusmérő, szóval a felhasználó pontosabb képet tud majd kapni a teste viselkedéséről az edzések során, tudni fogja, hogy esetleg növelheti-e az intenzitást, vagy inkább egy kicsit visszább kellene vennie.

A TomTom Touch is októberben kerülhet a boltok polcaira, ezért 150 eurós összeget kell majd leszurkolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward