Világújdonság: iptv kábelhálózaton

Világújdonság: iptv kábelhálózaton

A T-Home a világon elsőként tesz elérhetővé iptv-szolgáltatást kábeltelevíziós hálózaton, a legújabb EuroDocsis 3.0 technológiával - jelentette be a cég a napokban. A T-Home, a Cisco Systems és a Microsoft Magyarország közötti szoros együttműködés eredményeképpen a korábbiaknál jóval szélesebb körbe, összesen több mint 1,5 millió háztartásba juthat el az - eddig csak adsl-, vdsl- és optikai hálózaton, megfelelő műszaki feltételek mellett elérhetővé tett - iptv-szolgáltatás. "Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően elsőként tudunk EuroDocsis 3.0 technológiával kábel- és dsl-hálózaton kereskedelmi iptv-szolgáltatást nyújtani, így ügyeleink olyan területeken is megismerhetik és élvezhetik az interaktív televíziózás élményét kínáló iptv funkcióit, ahol eddig nem volt lehetséges. Mindezzel újabb lépést tettünk azon az úton, amelyen a Magyar Telekom vezető telekommunikációs és multimédia-szolgáltató pozícióját kívánjuk erősíteni" - mondta Christopher Mattheisen, a T-Home márkát is gondozó Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. A T-Home az új szolgáltatás tesztelését 2009 decemberében kezdte el, amelynek eredményeit felhasználva először Budapesten és Délkelet-Magyarországon, majd a későbbiek során az ország további településein is elérhetővé válnak az iptv tartalmi és kényelmi megoldásai a kábelhálózaton. Ezek a megállítható, visszatekerhető élő adás, a több mint 500 mozifilmet már tévépremier előtt kínáló videotéka, az elektronikus műsorújság, a programozható műsorrögzítési lehetőség, a gyerekzár.

Az innovatív megoldás hátterében a T-Home a Ciscóval és a Microsoft Magyarországgal folytatott közös fejlesztése húzódik meg: a kábelhálózaton elérhető iptv-szolgáltatás a Cisco EuroDocsis 3.0 technológiáját, komplett megoldását (Modular-CMTS, Cable Modem/MTA/Residential Gateway) és a Microsoft Mediaroom ip-televíziós szoftverplatformját ötvözi. "A Cisco és a Magyar Telekom több mint 15 éves múltra visszatekintő együttműködése és a közös innováció már eddig is számos területen eredményezett elsőséget a hazai és a nemzetközi porondon. A Cisco EuroDocsis 3.0 technológiájának bevezetése újabb példa arra, hogy miként lehet a legújabb technológiákat piacképes, a lakossági és a vállalati felhasználók számára a világszínvonalat jelentő szolgáltatásokká formálni" - emelte ki György László, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója.

"A Microsoft Mediaroom alapvetően megváltoztatja televíziózási szokásainkat azzal, hogy a hagyományos tévéadások kényelmét a web rugalmasságával és tartalomgazdagságával kombinálja. Büszkék vagyunk arra, hogy a kialakított rendszernek köszönhetően új kábelhálózat lefektetése vagy műholdvevő parabolaantenna kiépítése nélkül a T-Home több százezer előfizetője számára válhatnak elérhetővé a korszerű, élvezetes tévészolgáltatások" - mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward