Vietnámi kézbe kerülhet az LG Mobile

Egészen érdekes helyre kerülhet az LG, a színfalak mögött már most is összeérnek a szálak a lehetséges vásárlóval.

Vietnámi kézbe kerülhet az LG Mobile

A legfrissebb ágazati információk szerint kezd körvonalazódni, hogy mi lehet az LG telefonos divíziójának a sorsa. A BusinessKorea úgy tudja, hogy már folyamatban vannak a tárgyalások az LG Mobile eladásáról. Kicsit hasonló helyzet alakulhat majd ki, mint a Honor esetében, amit a Huawei adott tovább tavaly év végén.

A napokban eléggé nehéz követni, hogy éppen milyen hírek a legfrissebbek az LG és az okostelefonok kapcsán. Először felmerült a pletyka, hogy az LG kiszállhat a mobilos bizniszből, majd Ken Hong ezt a lehető legnagyobb határozottsággal cáfolta. Nem sokkal később azonban napvilágra került, hogy az LG igazgatója egy belső körlevélben tájékoztatta arról a dolgozókat, hogy jelentős változásra kell számítaniuk. És ez akár az LG Mobile végét is jelentheti.

Galéria megnyitása

Most pedig arról számolhatunk be, hogy az LG aligha fogja lehúzni a rolót, helyette inkább más kezekbe kerülhet. Egy vietnámi konglomerátum vásárolhatja meg az LG Electronics mobilos ágazatát, ami jellemzően ma már csak az okostelefonokra fókuszál.

A BusinessKorea megbízható forráson alapuló jelenése szerint a Vingroup Company lehet az LG Mobile új tulajdonosa. Egy olyan jelentős vállalatról beszélhetünk, ami a tőzsdén jegyzett vietnámi cégek teljes piaci kapitalizációjának 14 százalékát adja egymagában. És a Vingroup két évvel ezelőtt egy olyan 10 éves tervet jelentett be, aminek a végén egy meghatározó technológiai szereplővé válna. Ehhez pedig meglehetősen nagy lépést tehet azzal, ha valóban sikerül megszereznie az LG mobilos részlegét.

Galéria megnyitása

A Vingroup portfóliója elképesztően gazdag. Része van hotelek üzemeltetésében, jelen van az ingatlanpiacon, érdekelt a járműiparban, földterületi fejlesztésekben, és lényegében még az okostelefonok készítésében is. Ugyanis van mobilgyártó üzeme a vietnámiaknak, csak éppen saját márkával nem forgalmaznak okostelefonokat.

A cím láttán valószínűleg kevesen gondolták volna, de igazából a vietnámi konglomerátum és az LG Mobile között olyannyira összeérnek a szálak, hogy konkrétan már van kereskedelmi forgalomban olyan LG készülék, amit a Vingroup készített.

Olvasóink valószínűleg tisztában vannak azzal, hogy az LG az elmúlt években folyamatosan egyre nagyobb részét szervezte ki az okostelefonok gyártásának ODM partnerekhez. És bizony a dél-koreaiak egyik legnagyobb ODM partnere, hogy, hogy nem éppen a Vingroup. Ez pedig még nem minden.

Galéria megnyitása
Nem tudni, mi lesz a tekeredő képernyős LG mobil sorsa

A Vingroup a fejlett gyártástechnológiája révén napjainkban már számos gyártónak készít mobilokat globálisan, tehát nemcsak az LG az egyedüli partnere. A BBK csoporttal is nagyon szoros kapcsolatban áll, az Oppo készülékeinek egy részét biztosan a vietnámiak gyártják, és ami ennél is komolyabb nívó az ágazatban, a Samsung számára is készít okostelefonokat a Vingroup. Pedig a Samsung nagyon csekély mennyiségű, jellemzően olcsó készüléknek a forgalmazását szervezte ki.

Jelen állás szerint az LG Mobile darabokban kerülhet eladásra, aminek elvileg üzleti okai lehetnek, de részleteket erről nem tudunk. Viszont arról van szó, hogy a Vingroup elsősorban az Egyesült Államokban üzemelő LG mobilos ágazat érdekli, és ebből nyitna idővel globálisan.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz az LG telefonos részlegének a sorsa. Minden bizonnyal a következő hetekben újabb hírek érkezhetnek majd ennek kapcsán, melyek segítenek majd megérteni, hogy milyen változásokra kell számítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap