Videóra vették az olcsóbb iPhone-t, érdekes lesz a dizájnja

Korábbi modellek által ihletett vonalvezetéssel került majd a boltokba az okostelefon.

Videóra vették az olcsóbb iPhone-t, érdekes lesz a dizájnja

Az Apple már javában készül a következő iPhone rajtjára, ami jelen állás szerint márciusra esedékes. A készülék már gyártásba került, és most egy videó is kiszivárgott róla, amin működés közben figyelhető meg, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy milyen a kialakítása.

Az már nem új információ, hogy egy megfizethetőbb iPhone modell bemutatására készül az Apple, de egészen eddig nem tudtuk biztosan, hogy ez miként néz majd ki. Voltak előzetes renderek, amik általában nem szoktak tévedni, mert CAD adatok alapján születhettek, de most más a helyzet. A korábbi renderektől eléggé eltérő dizájnt kaphat a frissen kiszivárgott videó alapján az okostelefon.

Galéria megnyitása
A jelek szerint nem ilyen lesz az olcsóbb iPhone

A képsorokon azt lehet látni, hogy a termék az előlapot tekintve valóban az iPhone 8-ra hajaz, egy 4,7 hüvelykes megjelenítőt kaphat majd a masina LCD technológiás alappal. És fontos, hogy itt valóban visszatérhet majd a Touch ID, ami már önmagában vonzóvá teheti a gépezetet azoknak a számára, akik esetleg a Face ID-val egészen eddig nem tudtak megbarátkozni.

Az illetéktelen kezére jutott iPhone modell mentazöld árnyalatú hátlappal rendelkezik, ami megerősíti azt a pletykát, hogy változatos lesz a színek palettája. Jól látható, hogy csak egy kamera van hátul, de az szokás szerint kiemelkedik a burkolat síkjából. Egyéb látnivaló ezen a ponton nincs, a LED-es villanó persze megint biztosított.

Ami igazán érdekes a videóban, hogy az eszköz lényegében az iPhone SE és az iPhone 8 dizájnjegyeit egyesíti egy olcsóbb mobilban. Hiszen a kerete szögletesre lett faragva, miközben az üveg 2.5D kialakítással majdnem a pereméig kifut. Egy vékony letörés került a vélhetően alumíniumötvözetből készült keretre, ami apró átmentet képez a szögletes rész és a domboruló üveg között. Így lesz kényelmesebb a fogása az alapvetően nem túl tenyérbesimuló vonalvezetéssel rendelkező eszköznek.

Korábban már napvilágot láttak olyan szabadalmi ábrák, amik ilyen dizájnt írtak le, de egészen eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan melyik jövőbeli iPhone modellhez kapcsolódnak. Most viszont már kijelenthető, hogy a költséghatékony iPhone kap ilyen „múltidéző” keretet.

A videóban lehet látni, hogy azért annyira nem kapta el a nosztalgiázási láz az Apple-t, hogy 3,5 milliméteres Jack aljzatot pakoljon az okostelefonra, csak egy Lightning aljzat van itt. (Azok is csalódni fognak, akik esetleg abban reménykedtek, hogy az EU szigorának engedelmeskedve, az Apple már itt átáll a C-típusú USB csatlakozó használatára.)

Kíváncsian várjuk, hogy a 400 dollár körüli ársávba várt iPhone mekkora sikert fog hozni az Apple számára. Vajon megismétlődik az iPhone SE kudarca, vagy ezúttal már népszerű modellről beszélhetünk majd, és jó döntésnek bizonyul a cupertinóiak részéről ez a fejlesztés? Zárásul megjegyezzük azt, hogy Tim Cook vezetése alatt eddig még eléggé ritkán hibázott a vállalat, ha olyan dologról volt szó, ami sok pénzt hozhatott.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap