Videón a Harmony OS 2.0 egy Mate X2 felületén

Videón a Harmony OS 2.0 egy Mate X2 felületén

A Huawei a színfalak mögött már gőzerővel készíti elő a HarmonyOS rajtját, ami eddig hivatalosan még egyetlen okostelefonon sem volt kipróbálható, viszont ez előzetes kiadásokról már többször lehetett képernyőmentéseket látni. Most pedig egy olyan videó jelent meg, amit egy hajtogatható Mate X2 használatával rögzítettek.

Bár eredetileg a Huawei úgy harangozta be a HarmonyOS-t, hogy egy teljesen egyedi, mikrokernel alapú megoldás lesz, ami magas szintű Android kompatibilitást is fog biztosítani, egyelőre ez sokkal inkább egy Android variáns jelentősen átalakítva. A Mate X2 felületén futva valószínűleg sokakat érdekelt volna, hogyan mutat hajtogatás közben, miként reagál arra, ha összezárják a telefont, de ez nem derül ki sajnos.

Azt lehet látni, hogy a gesztusvezérlét nagyon gördülékenyen megy, és olyan új kézmozdulatok is lesznek már a HarmonyOS keretei között, amik korábban nem voltak. Ezeket megtanulva nagyon folyékonyan lehet majd a különböző menüpontok, alkalmazások között navigálni, és minden gyorsan hozzáférhető lesz.

Érdekes a videóban egyebek mellett az, hogy a felső sávból kétféle módon lehet lefelé húzni a képet. Ha a kijelző bal oldalán húzza le az ujját az ember, akkor az értesítési felületet fogja látni, ha pedig a jobb felső saroknál teszi meg ezt a mozdulatot, akkor a különböző kapcsolók és más beállítások kerülnek elő. Hasonlót táblagépnél már lehetett látni.

A főképernyőn egy pillanat alatt felhozható lesz a kereső, ami univerzálisan teszi majd a dolgát. Itt valószínűleg az új Petal keresőmotort fogja már bevetésre küldeni a Huawei, amin jelenleg is munkálkodik. A képernyő jobb oldaláról egy információs központ lesz elérhető, de ez nem teljesen új dolog. Az ikonok új animációkkal fognak gazdagodni, és úgy általánosságban véve az animációk látványosabbak itt, mint korábban az EMUI-nál.

A nagy felületet a Mate X2 esetében hatékonyan használja ki a HarmonyOS 2.0, nem igazán vannak nagy üres részek, ahol felosztva jobban el lehet rendezni a dolgokat, ott úgy vannak a funkciók elhelyezve. Az ikonok egy kicsit szellősebbek ugyan, de ezeknél pedig van egy igazán érdekes trükk. Nem kell majd az appokat feltétlenül megnyitni vagy widgetek formájában kitenni a kijelzőre. Elő lehet majd a programok widget formájú nézetét hozni egy mozdulattal.

A HarmonyOS 2.0 már közel áll a rajtjához. A Huawei P50 széria már állítólag ezzel együtt kerül majd bevetésre. Frissítés révén pedig elérhető lesz majd több olyan okostelefonra, amik korábban kerültek forgalomba, és még az Android 10-et futtatják az EMUI 11-gyel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap