Vezetéknélküli technológiában és LED-ben is újít a Corsair

Meglepően újszerű dolgokat mutatott a vállalat a CES-en.

Vezetéknélküli technológiában és LED-ben is újít a Corsair

A Corsair több bejelentést is tett az éppen zajló CES 2019-en, melyek közül az első a játékosoknak szánt vezeték nélküli periferiákon igyekszik segíteni. Ennek a technológiának a Slipstream nevet adták, és alapvetően a célja a késleltetés csökkentése néhány ügyes megoldással.

A Slipstream kombinálja a meglévő 2,4GHz-es frekvenciát egy saját fejlesztésű protokoll-réteggel, ami tulajdonképpen leváltja a Bluetooth-ot (de ennek ellenére az összes ilyen Slipstream eszköz kompatibilis marad a Bluetooth-szal is). Ez az új réteg miliszekundumonként kétszer annyi adatcsomag tud továbbítani, így tudja csökkenteni a késleltetést.

Az egésznek az alapja az IFS (intelligens frekvenciaváltás), aminek segítségével az eszköz folyamatosan ellenőrzi a spektrumot a legoptimálisabb csatornák után (legerősebb, legkevesebb interferenciával), és átvált arra. Ez a váltás kevesebb, mint egy miliszekundum alatt megtörténik, és ez az egész összességében azt eredményezi, hogy az adatcsomagok 0,5 miliszekundum alatt jutnak el az eszköztől a vevőig (vagy fordítva). Ezen kívül a Slipstreamet használó eszközök távolabbról is működni fognak, mint a Bluetooth-os holmik, a gyártó tökéletes minőséget ígér akár 20 méteres távolságból is.

A Corsair egyelőre a Harpoon RGB egeret jelentette be, ami támogatja már a Slipstreamet, de hamarosan billentyűzetek és fejhallgatók is érkeznek - az utóbbiak esetében például a mikrofonok minősége jelentősen javulhat, hiszen nem kell megküzdeni a Bluetooth limitációival, és a megnövekedett hatótáv miatt használhatjuk őket akár az egész házban.

Galéria megnyitása

Capellix, az újfajta LED

A második újdonságot Capellix néven mutatta be a Corsair, és a lényege a hagyományos LED-ek méretének drasztikus csökkentése. Míg a hagyományos, SMD-technológiával készült RGB LED-ek mérete 2,8mm³, addig a Capellix LED-ek esetében ez egészen megdöbbentő, 0,2mm³.

A vállalat ezt úgy érte el, hogy elhagyták a csomagoló réteget a dióda körülről, és így az közvetlenül érintkezik a nyomtatott áramkörrel. A kis méret azt jelenti, hogy egy meghatározott áramköri lapra több helyezhető el, ezzel "növelve a felbontást". De ezen kívül is számos előnnyel kecsegtet a gyártó: szerintük a Capellix LED-ek 60%-kal fényesebbek, 60%-kal hatékonyabbak, 40%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, és 35%-kal nagyobb az élettartamuk a hagyományos RGB LED-eknél.

Mindez egyébként kifejezetten alkalmassá teszi a hordozható eszközökben való használatra, de a Corsair számos termékét fel fogja szerelni Capellix LED-ekkel, például a szintén most bejelentett Dominator Platinum RGB memória új változatát.

A válogatott chipekkel felszerelt, anodizáld alumínium hűtőbordákkel érkező memóriamodulokon összesen 12 darab egyenként állítható Capellix aRGB LED-et helyez majd el a gyártó, melyek persze teljesen kompatibilisek lesznek a Corsair iCUE szoftverével.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap