Véroxigén-szintet is mér a Garmin új karperece

A Vívosmart széria friss tagja a korábbi megoldásnál jobb lehetőségeket biztosít szinte változatlan áron.

Véroxigén-szintet is mér a Garmin új karperece

A Garmin kínálatában nagyon sok különböző viselhető kiegészítő található az egészen sokoldalú okosóráktól kezdve a megfizethetőbb fitneszes megoldásokon át a gyerekeknek szánt eszközökig. Ezúttal egy új karperec érkezéséről számolhatunk be, amivel a berlini IFA keretében ismerkedhettek meg elsőként közelebbről az érdeklődők.

A Vívosmart 4 egy olyan szerkezet lett, aminek a tervezésekor a Garmin szakemberei már nemcsak a funkcionalitásra helyeztek nagy hangsúlyt, hanem arra is, hogy a végeredmény igazán stílusos legyen. A szerkezet elérhető lesz többféle színben és méretben is, hogy mindenki megtalálja majd a számára legmegfelelőbbet. A fekete, kék és lila színekben érkező újdonság kapcsán a képességeket illetően azt kell elsőként kiemelni, hogy van benne véroxigén-szint mérésére szolgáló szenzor is. Ezzel a sportolók jobban megérthetik a testük működését, látni lehet majd, hogy miként alakul a szóban forgó érték edzés közben és pihenési időben, esetleg az alvási ciklusok alatt. És ez utóbbi szintén egy lényeges újítás része, amit kiemelt a Garmin. A Vívosmart 4 már egy továbbfejlesztett algoritmussal vizsgálja az alvási fázisokat, ami pontosabban képes meghatározni azt, hogy a felhasználó miként aludt, mennyi időt töltött mélyalvásban és mennyit REM fázisban, ki tudta-e pihenni magát.

Galéria megnyitása

Ez az újdonság már arra is képes egyebek mellett, hogy felméri a viselője energiaszintjét és százalékos értékben meghatározva jelzi is ezt. Ennek az adatnak a megállapításához a rendszer többféle információt is felhasznál, figyelembe veszi az integrált pulzusmérőtől származó adatokat, az alvási eredményeket, a napi aktivitást, és még a stresszesség mértékét is. Az energiaszint alapján a kütyü tud ajánlásokat adni az embereknek arra vonatkozóan, hogy például érdemes-e még mozogni egy kicsit az esti alvás előtt, vagy már így is eléggé fáradt, és inkább valamilyen pihentető tevékenységet kellene választani. Az egész napos stressz-szint mérésekor nap közben is tehet majd a szerkezet ajánlásokat, amikor úgy érzékeli, hogy a viselője túlságosan feszült. (Ilyenkor képes például légzőgyakorlatokat javasolni.)

Galéria megnyitása

A szerkezet minden szükséges információt el fog menteni és szinkronizál majd a hozzájuk kapcsolódó mobilon futó Garmin Connect alkalmazással. A Garmin Connect már igazán nagy felhasználói bázissal rendelkezik, és vannak benne közösségi funkciók is, amelyek segíthetik az embereket például abban, hogy ösztönzést gyűjtsenek mások eredményeiből. Mivel a viselhető kiegészítő az okostelefonhoz kapcsolódhat, így képes jelezni az értesítéseknél, üzeneteknél és a bejövő hívások alkalmával is. Ez utóbbi különösen jól jöhet olyanoknak, akik előszeretettel némítják le a mobiljukat. A Vívosmart 4 hangkeltővel nem rendelkezik, csak határozott vibrálással tud jelezni minden esetben. A kapcsolati képességek terén csak Bluetooth modullal lehet számolni, GPS nem került bele, és ezt többen is hiányolták az első beszámolókban.

Galéria megnyitása

A készüléknek egyébként egy egészen kicsi OLED technológiás megjelenítője van, ami fém keretbe lett foglalva, és ezen tudja majd megjeleníteni a legfontosabb információkat – a panel 128 x 48 képpontos felbontású. A viselhető kiegészítő mindössze 20,4/21,5 grammos tömegű (mérettől függően) és 10,5 milliméter széles, így biztosan nem lesz zavaró az egész napos használat során. A megfelelő vízállóság biztosításáról sem feledkezett meg a vállalat, a Vívosmart 4 viselése mellett minden gond nélkül lehet akár úszni is, az izzadtságtól pedig elvileg semmilyen körülmények között nem lehet baja – intenzívebb vízi sportoknál viszont már érdemesebb levenni. Az üzemidő hét napos lesz átlagos használat esetén, de amennyiben az éjszakai véroxigén-szint mérés is be van kapcsolva, ez az idő valamelyest lerövidül (pontos adatot nem kaptunk, hogy mennyivel).

A Garmin Vívosmart 4 ajánlott fogyasztói ára 130 dollárban lett meghatározva, ami csak 10 dollárral magasabb a korábbi modell árától. Az eszköz a vállalat hivatalos honlapján található információk szerint 3-5 hét múlva kerül a boltok polcaira, addig pedig fel lehet iratkozni a termék oldalán e-mailes értesítésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward