Vége az Xbox 360 HD DVD olvasójának

A hollywoodi stúdiók és a Toshiba döntése után a Microsoft is otthagyja a - már teljesen halott - HD DVD formátumot.

Vége az Xbox 360 HD DVD olvasójának

A hollywoodi stúdiók és a Toshiba döntése után a Microsoft is otthagyja a - már teljesen halott - HD DVD formátumot.

A redmondi vállalat a Gamerscore blogján keresztül jelentette be, hogy a vállalat felhagy az Xbox 360-ba szánt HD DVD-lejátszók gyártásával. A HD DVD-re az első csapást a januári Warner döntés mérte, melynek értelmében az eddig HD DVD-t népszerűsítő vállalat átáll a Blu-ray táborába. Ezt követte a Netflix, a Best Buy és a Wal-Mart. Az utolsó döfést pedig a HD DVD elsődleges támogatója, a Toshiba adta, így véglegesen eldőlt a formátum sorsa.

A Microsoft azonban a stúdiók elpártolása után is a HD DVD mellett maradt, egészen eddig. A Toshiba bejelentése után már nincs értelme a kiegészítő további gyártásának, így a vállalat felhagy ezzel a törekvésével. "Körültekintően felbecsültük a hosszútávú hatását az úgynevezett 'formátumháborúnak' és arra az elhatározásra jutottunk, hogy egy gyors döntés segít a legjobban a piac fejlődésének." - nyilatkozta Atsutoshi Nishida a Toshiba Corp. elnöke és vezérigazgatója a múlt héten.

Habár a Microsoft nem forgalmazza tovább az Xbox 360 HD DVD-lejátszót, a vállalat azonban továbbra is vállalja a terméktámogatás és garancia kötelezettségeit. A Microsoft így nyilatkozott a platform további sorsáról: "Nem hisszük, hogy ennek a döntésnek hatása lesz az Xbox 360 platformra és a piacon elfoglalt pozíciónkra."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward