Váratlan újítás is lehet a Galaxy S10 tarsolyában

Gyűlnek a kiszivárgott anyagok az új Galaxy S10 kapcsán, és a jelek szerint egészen érdekes funkcióra is számítani lehet.

Váratlan újítás is lehet a Galaxy S10 tarsolyában

A Samsung újgenerációs csúcsmodellje február 20-án fog bemutatkozni, de nem meglepő módon már elkezdtek kiszivárogni az egészen konkrét információk a készülékkel kapcsolatban. A napokban néhány fotó jelent meg a bejelentés előtt álló készülékről, és ebben az esetben nemcsak a kialakításról tanúskodnak a képek, hanem egy érdekes funkcióról is.

A megjelenés kapcsán ezúttal is azt lehet elmondani, amit már korábban is tudni véltünk, hogy a következő Galaxy S már egy kamerakivágással fog befutni, a frontkamera egy lyukban foglal majd helyet a nagyméretű kijelzőn. Ez a kivágás viszonylag nagy, és a Galaxy A8s-nél látotthoz képest az ellenkedő oldalon található, ráadásul a panel szokásos hajlítása miatt nincs is teljesen szélre kitolva, hanem egy fokkal bentebb található. Most pedig koncentráljunk arra, hogy mi is látható még a napvilágot látott három képen.

Galéria megnyitása

A Galaxy S10-et (vagy annak valamelyik változatát) ábrázoló fotók a beállításokon belül egy „Samsung Blockchain KeyStore” nevű menüpontot mutatnak be. Ahogy azt a funkció neve alapján azonnal sejteni lehet, ez egy olyan fejlesztés, ami a kriptovaluták tárolására lesz alkalmas. „Biztosítsd és kezeld a blockchain privát kulcsod” – olvasható a teljesen új opció alatt. A Samsung leírása alapján ez biztonságos és kényelmes hellyel szolgál a kriptovalutának. A Blockchain KeyStore azon túl, hogy képes tárolni a virtuális fizetőeszközt, arra is lehetőséget biztosít, hogy új tárcát hozzon létre a használatával a felhasználó (ez értelemszerűen akkor lesz szükséges, ha még nem rendelkezik ilyennel az érintett). Még azt is lehet látni a fotókon, hogy a jelenlegi állapotában mindössze egyetlen kriptovalutát támogat a rendszer, és az nem a Bitcoin (BTC), hanem a szintén nagy népszerűségnek örvendő Etherum (ETH). A kriptovaluták támogatását valószínűleg fogja majd bővíteni a cég, szóval a későbbiekben ide újabb megoldások sorakozhatnak majd fel.

A Samsung számára a beépített kriptovaluta támogatáshoz vélhetően a HTC adta az ihletet, a tajvaniak tavaly október végén mutatták be az első olyan kereskedelmi forgalomba szánt mobilt, aminek az egyik kiemelt funkciója a kriptovaluták kezelése lett. Persze a HTC az Exodusszal kiemelten koncentrált erre a lehetőségre, míg a dél-koreaiaknál ez csak egy újítás lesz a sorban.

Galéria megnyitása

A Samsung Unpacked esemény keretében bemutatkozó Galaxy S10 kapcsán már árakról is lehet hallani. Az a hír járja, hogy még olyan modell is lesz a kínálatban SGS10+ jelöléssel, ami 12 GB-nyi memóriát és 1 TB-os adattárolót vonultat majd fel 1600 eurós összegért cserébe, míg az induló Galaxy S10 930 eurót kóstálhat majd, az újnak számító Galaxy S10 „Lite” pedig 780 euróba kerülhet. Ezeken felül még olyan pletykákat is hallani, hogy lesz szélesebb kijelzőkivágásos modell is, ahol a második szenzor valószínűleg a biometrikus azonosítóhoz fog tartozni. És a vezeték nélküli töltés már kétirányú lehet, mint a Huawei Mate 20 Prónál. Persze ezeket az információkat azért nem árt egyelőre fenntartással kezelni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap