Shop menü

VÁLTOZÁSOK JÖNNEK AZ X ELŐFIZETÉSI RENDSZERÉT ÉRINTŐEN, MÁR PÉNZT IS LEHET VELE KERESNI

Bevezetésre készen áll a szigorúbb hitelesítés, miközben rejthető lesz a kék pipa, és a készítőknek már bevételszerzési lehetőség is lesz.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Változások jönnek az X előfizetési rendszerét érintően, már pénzt is lehet vele keresni

Óriási transzformációban van a Twitter, akarjuk mondani X, hiszen már biztosnak tűnik, hogy ezen a néven folytatja pályafutását a platform. Mostanra még az App Store-ban is X lett a szolgáltatás kliensének neve, annak ellenére, hogy ezt egyébként a szabályzat tiltja, és maga a rendszer sem teszi ezt lehetővé. Most viszont nem erről, hanem a Blue-ról lesz szó.

Az előfizetés még a Twitter név felszámolását követően is sokáig Twitter Blue-ként szerepelt sok helyen, de igazából mostanra sikerült ezt a „problémát” kiküszöbölni, és már X Blue névre hallgat. A Blue az egyedüli szó, ami még utal arra, hogy a Twitterről van szó, hiszen a kék a Twitter kis madarának a színéből eredeztethető. Az X Blue előfizetők kék pipát kapnak a nevük mellé, és a cég a továbbiakban már egy újabb szintjét is bevezeti a hitelesítésnek.

Galéria megnyitása

Sokan kritizálták a Twittert azért, mert mindenkinek adott hitelesítési jelzést, miközben valójában nem győződtek meg arról, hogy a személy valóban azt a nevet viseli, amivel regisztrált. Most viszont jön a személyigazolvány bemutatásával együtt járó hitelesítés. Akik ezt megcsinálják, azoknak a felhasználói fiókjában a bemutató szekcióban láthatóvá válik hogy átesett a valódi hitelesítésen, és egy olyan profilról van szó, ami ténylegesen annak a nevén van, akinek a nevén fut. Ezzel még tovább lehet csökkenteni a valótlan regisztrációk elérését.

Már márciusban lehetett arról hallani, hogy lesz egy ilyen szigorúbb hitelesítési rendszer, de most már egészen biztos, hogy jön ez az opció. Azt még nem tudni, hogy mikor indíthatja el az újítást az X, de az egészen biztos, hogy csak az tudja majd igénybe venni ezt a szigorúbb – valódi – hitelesítést, aki egyébként már X Blue előfizető.

A Blue kék pipája egyébként mostanra eléggé hányatott sorsú lett, sokan nem is akarják, hogy szerepeljen ez a nevük mellett. Azonban a folyamatosan gyarapodó extrák között lenne olyan, ami miatt szívesen előfizetnének a szolgáltatásra. Hiszen mostanra a 8 dolláros összegért cserébe tényleg felsorolhatatlan mennyiségű plusz lehetőséget ad az embereknek az X. Legutóbb például a videók letöltési opció bevezetéséről számolhattunk be.

Szóval az X Blue egyre vonzóbb, a kék pipa viszont egyeseknek ciki, de erre is úton van a megoldás. Nagyon úgy fest, hogy hamarosan elérhető lesz egy olyan opció a Twitteren, hogy ki lehet majd kapcsolni a jelvény megjelenítését. Így a követők nem látják azt, ha az adott személy előfizetője az X platformnak. Korábban Elon Musk nagyon ragaszkodott ahhoz, hogy ez szerepeljen az emberek neve mellett, mostanra viszont a jelek szerint beéri azzal is, ha a fizető „vendégek” nem mutatják ezt másoknak.

Galéria megnyitása

Fentebb említettük, hogy sok előnye van annak, ha az ember előfizet a platformra. Nos, ezen a fronton van most is fejlődés. Ezentúl az X Blue előfizetők ugyanis részesülhetnek majd a reklámbevételekből. Elon Musk már februárban megígérte, hogy lesz erre lehetőség a mikroblogon, most pedig eljutottunk oda, hogy ez meg is valósul. Sokat kellett rá várni, de még mindig hamarabb lett, mint a Spotify-on lossless zenelejátszás.

Ahhoz, hogy valaki bevételt tudjon szeretni az X-en, nem kell különösebben sok követő. Érdekes módon elég lesz 500 követő, és már részt lehet venni a programban. De van ennek más kitétele is, mégpedig az, hogy az elmúlt 3 hónapból fel kell mutatni 15 milliós összesített megtekintést, és ezt tartani is kell.

Az egyelőre nem tiszta, hogy pontosan mennyi pénzt lehet majd összekalapozni a platformon, de az már biztos, hogy a kifizetéseket 50 dollárnyi reklámbevétel részesedés elérését követően lehet kikérni, addig a rendszer fogja számontartani a felhasználó „egyenlegét”.

Galéria megnyitása

Végül még egy friss információ, hogy a TweetDeck is átnevezésre kerül, ez a továbbiakban már XPro néven fog üzemelni. De azt látszik, hogy még nem vette fel a lépést teljesen, mert a bejegyzések még tweetekként szerepelnek a szolgáltatáson belül, holott már jól tudjuk, hogy ezt is felszámolta az X. Már posztoknak kell nevezni a publikált tartalmakat. Hamarosan biztosan korrigálni fogják ezt is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére