Megjelenési dátumot kapott a Valorant

Továbbra is elkötelezettek a csalók elleni harcban.

Megjelenési dátumot kapott a Valorant

A Valorant még meg sem jelent, de kétségkívül felforgatta az állóvizet és jót, illetve rosszat is egyaránt lehet róla hallani nap mint nap.

A játék anti-cheat rendszere továbbra se hagy sokakat nyugodni, már a csalók is megrohamozták a játékot, a szerverek néha magas pinggel képesek csak válaszolni a játékosok jelenlétére, illetve a Twitch nézők egy része is csak alvást elősegítő háttérzajnak tudja elképzelni a játékot, ő maga kulcsot sosem fog már kapni.

Ezek a visszajelzések, illetve a felmerülő problémák viszont abszolút kellettek ahhoz, hogy a fejlesztők tanuljanak és meg tudják határozni a kijelölt irányt, ami segíteni fogja a játékosokat a jövőben. A most következő videóban viszont a készítők végre leleplezik a végleges megjelenési dátumot, ami remélhetőleg a legtöbb hibát, aggodalmat elűzi, de egyben minden játékosnak szabad utat biztosít a lövöldéhez.

A jó hír az, hogy erre már nem kell sokat várni. A játék június 2-án fog elstartolni és ezzel együtt minden régióban elérhetővé válni. A bejelentő blogposztban tetemes méretű rész jutott az anti-cheat rendszerrel való aggályok átbeszélésének. Mint írják, tisztában vannak vele, hogy ez egy véget nem érő háború a csalókkal szemben.

Főleg, mivel harciasan kijelentették a kezdetektől, mennyire nem akarnak tisztességtelen játékosokat látni a Valorantban, ezt rengeteg csaló szoftver készítő kihívásnak tekintette.

Viszont ők is felkészültek és ezért egy, csak erre szakosodott mérnök csapat dolgozik a támadások elhárításán.

Elmondásuk szerint még nem tökéletes a rendszer, de mivel saját belső csapatuk dolgozik a rajta, így azonnal és hatékonyan tudnak reagálni a dolgokra és ez a kommunikációjukon is meglátszik. Például, hamar be tudták építeni a Vanguard kikapcsolást, amikor nincs rá szükség vagy éppen könnyedén engedélyezni tudják a PC hőmérséklet figyelő szoftvereit, ha azokra panasz érkezik, mint hamis csalószoftver detektáció.

Galéria megnyitása

Feltesznek egy kérdést is maguknak, amit igyekeznek meg is válaszolni: Elég hatékony a Vanguard a csalók ellen? A válaszuk pedig az, hogy igen, de még nem teljesen. A Vanguard tesztidőszakán keresztül sok olyan információt tudtak szerezni, ami segíti a rendszer fejlesztését abban, hogy helyesen detektálja a csalókat. A béta időszak alatt viszont nem használták az automata bannolási rendszerüket, ezeket majd a megjelenéskor fogják aktiválni, az eddigi bannolásokat szinte minden esetben ember ellenőrizte.

Ennek a tanulási folyamatnak hála már látják és értik azokat az adatokat, amik a csalók behatárolásában jelentenek kulcsszerepet. A megjelenéskor viszont még agresszívebbek lesznek és már automatikusan fognak mindenkit hardveresen eltiltani a további játéktól.

Nem ígérik ettől függetlenül a csalás mentes játékot, de azt igen, hogy továbbra is elkötelezettek és nem fogják őket hagyni tevékenykedni.

A másik fontos kérdés, a zaklatás. A béta jó ébresztő volt számukra, hogy ezt komolyabban kell venniük. Mivel a legtöbb játékos békében, fenyegetettség érzete nélkül szeretné élvezni a játékot, ezért tisztán fogják kommunikálni, milyen elvárások vannak a közösség felé. Több automata chatfigyelő rendszert is betesznek a játékba, ha valaki megsérti a viselkedési normákat, 72 órás némaságot fog kapni.

Galéria megnyitása

A szerverek tekintetében van néhány dolog, amiben nem tudnak jelenleg lépni. Például a német játékosokat néha rossz szolgáltatón keresztül párosítja a rendszer, így az adatok elutaznak Törökországba és vissza. Szerintük amúgy a nagyobb játékosbázis segíteni fog a stabilabb pingek elérése érdekében, illetve folyamatosan új szerverparkokat hoznak létre. Ránk nézve fontos fejlesztés lehet, hogy a kelet-európai régió válaszidejével sem elégedettek és ezen fejlesztenének.

A játék béta fázisában a játékosok viselkedéséből is sokat tanultak, ami a játékmenetet illeti. Figyelik a visszajelzéseket, legyen szó alapvető mechanikáról vagy egy kreatív glitch-ről, amit kihasználnak egyesek. Sokan megjegyzik, hogy a Valorant nagyon intenzív játék ezért szeretnének pár héttel a megjelenés után új játékmódokat is rakni bele.

Végezetül pedig megígérik, hogy több új pálya, hős és természetesen skin fog várni ránk a megjelenés után, még idén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap