Válik a Gates házaspár, de a milliárdos alapítványon továbbra is együtt dolgoznak

A Bill & Melinda Gates Foundation nem fogja kárát látni a páros szakításának.

Válik a Gates házaspár, de a milliárdos alapítványon továbbra is együtt dolgoznak

A világ egyik leggazdagabb embereként Bill Gates nagyon sokáig élt reflektorfényben, és bár mostanra már a színfalak mögé vonult, azért továbbra is elhivatottan dolgozik, csak már más ügyeken. Egyebek mellett a kapcsolata megmentésébe is sok energiát fektetett a szakember és párja, de nem sikerült megmenteniük a házasságukat, ezért a válás mellett döntöttek.

Galéria megnyitása

Melinda és Bill Gates elvileg békésen döntött úgy, hogy feladják a házasságuk megmentésére tett erőfeszítéseket. És közös közleményben számoltak be erről a hírről, amit mindketten a Twitteren osztottak meg a követőikkel. „Nagyon sok gondolkodás és a kapcsolatunk érdekében tett munka után úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a házasságunkat” – olvasható az expáros bejegyzésében.

Bill Gates a Microsoft alapítójaként vált ismertté, de mostanra számos egyéb dolog köthető a nevéhez, ilyen a házaspár nevét viselő Bill & Melinda Gates Foundation is.

27 évet töltött el egymás mellett Bill és Melinda Gates, ez idő alatt pedig nagyon sok nagyszerű dolgot értek el. Minden eredményük közül a legfontosabb a nevüket viselő Bill & Melinda Gates Foundation alapítvány, aminek az épsége nem sérülhet a válás során. A páros együtt dolgozik majd a jövőben is azon, hogy az alap jól működjön és tovább növekedhessen. Ez a nagyon komoly múltra visszatekintő alapítvány, a világ egyik legnagyobb tökéjével működő jótékonysági szervezet lett, és mostanra több mint 50 milliárd dollár értékben nyújtott adományokat különböző célokra.

Galéria megnyitása

Bill Gates 2008-ban hagyta ott a Microsoftot, legalábbis mint alkalmazott. Ugyanis az igazgatótanácsnak még sokáig a tagja maradt. Gates azért hagyta ott elsősorban a Microsoftot, hogy nagyobb figyelmet tudjon fordítani különböző jótékonysági tevékenységekre, és az éltele elmúlt szakaszát már teljes egészében erre áldozta. Melinda Gates is a Microsoftnak dolgozott még a 2000-es évek előtt, és 2000-től pedig kulcsszerepet töltött be a Bill & Melinda Gates Foundation vezetésében.

Az alapítvány az utóbbi időben azért került leginkább reflektorfénybe, mert a koronavírus-járvány megfékezésére is nagy összegű keretet biztosított. Nagyjából 1,75 milliárd dollárt fordítottak csak tavaly a vakcinák fejlesztésének a támogatására és egyéb kiadásokra. A Bill & Melinda Gates Foundation számos milliárdos támogatását élvezi már, és az alapítók csak 2018-ig 36 milliárd dollárt tettek bele. Így nem meglepő, hogy a válás kapcsán talán az alapítvány sorsa nagyobb figyelmet kap, mint a páros kapcsolata.

Galéria megnyitása

Azt nem tudni, hogy a válás során hogyan fognak osztozkodni, de az alapítvány nagy valószínűséggel többnyire érintetlen marad majd. Az Gates Foundation vezérigazgatója egyébként is egy független szakember, így a hatalmi játszámtól nem kell tartani. De ettől függetlenül bőven lesz még mit szétosztani, hiszen Bill Gates vagyona még mindig 129,9 milliárd dollárra tehető a Forbes legfrissebb becslései szerint.

A válás magánéleti okairól semmilyen információt nem lehet tudni, de a közleményük alapján már hosszú ideje lehettek problémák, amiket nem tudtak megoldani. A párnak a 27 év alatt három gyereke született, és már a legkisebb is felnőtt, így számukra a válás talán már nem fog komoly problémát okozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap