Úton van az új, androidos BlackBerry

A készülék rendelkezik a klasszikus és a modern készülékek legfontosabb jellemzőivel, erről most a vállalat első embere beszélt.

Úton van az új, androidos BlackBerry

Már tavaly kiderült, hogy az idei évben ismét új BlackBerry okostelefon érkezésére lehet számítani, és most friss hírek érkeztek a projekt kapcsán, ami a jelek szerint megfelelő ütemben halad a számára korábban kijelölt úton.

Mint az ismeretes, miután a TCL és a BlackBerry között tavaly megszakadt a partnerkapcsolat, nem hevert sokáig parlagon a szebb napokat megélt márkanév, bejelentkezett a használati jogokért az OnwardMobility. Ez egy olyan startup, ami Texasban jött létre, és éppen ezért hangosan hirdeti, hogy a BlackBerry így már amerikai márka lesz a korábbi kínai tulajdonosi háttér után. Viszont azért azt rögtön itt közbe szúrnánk, hogy gyártani természetesen egy kínai partner fogja a terméket.

A Foxconn egyik kiemelt leányvállalata fogja készíteni az OnwardMobilty számára a BlackBerry okostelefont. A FIH Mobile lesz az előállítás felelőse, akinek a neve onnan lehet ismerős olvasóink számára, hogy a modernkori Nokia okostelefonokat is a FIH készíti a HMD Global számára. Szóval ugyanannyira lesz amerikai a BlackBerry mobil, mint amennyire finnek az androidos Nokiák.

Galéria megnyitása

Egy BlackBerry okostelefon kapcsán a legfontosabb kérdés az, hogy rendelkezik-e hardveres QWERTY gombsorral, és igen, az OnwardMobilty által tervezett készüléknek lesz majd dedikált billentyűzete. Azt viszont még nem lehet tudni, hogy pontosan minden formában fog ez megjelenni. Az elmúlt években már többféle megoldást is láttunk erre, és 2021-ben talán a szétcsúsztatós dizájn adná megát leginkább, hiszen így lehet elérni egyszerre a nagy képfelületet és jó használhatóságot egyszerre.

A másik fontos jellemvonása az új generációs BlackBerrynek hogy lesz benne 5G. Ezt már korábban is belengette az OnwardMobilty, és most Peter Franklin, a startup vezérigazgatója is megerősítette a hírt. Az 5G az Egyesült Államokban nagyon szépen terjed, és ott már a mmWave frekvenciatartomány fejlesztése, kiépítése is egészen szépen halad. Ez alapján az sem lenne meglepő, ha nemcsak a Sub-6 tartományra koncentrálna az OnwardMobilty, de ez már leginkább azon múlik majd, hogy milyen árkategóriában áll majd rajthoz a termék.

Peter Franklin azt is elárulta, hogy jól felismerhető lesz majd a BlackBerry mobil, amivel talán arra szeretett volna utalni, hogy a gombsort nem fogják a tervezők elrejteni, hanem ezt kívül helyezik majd el az érintőkijelző alatt. Az OnwardMobility nemcsak az Egyesült Államokat, hanem Európát is célba veszi majd a termékével, és ez még nem minden, ugyanis az ázsiai forgalmazás is szerepel a tervek között.

Galéria megnyitása

A startup első embere arról már nem beszélt, hogy pontosan mikor debütálhat az első általuk fejlesztett BlackBerry okostelefon, de azt többször is elmondta, hogy a 2021-es évben el fog jönni ennek az ideje. Valószínűleg az időkeretet pontosabban még nem merik belőni, hogy nehogy a végén csuszásról kelljen beszámolniuk, de az idei évben már biztosak lehetünk.

A BlackBerry mobilok mindig is a biztonságról szóltak, és bízunk abban, hogy ez továbbra sem lesz másként. A BlackBerry által fejlesztett biztonságos szoftveres megoldások nagy valószínűséggel jelen lesznek a készüléken. Hiszen a szoftveres technológiákat a kanadai cég továbbra is fejleszti, attól függetlenül, hogy saját hardverrel már nagyon hosszú ideje nem állt elő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap