USB 3.1-es külső HDD házzal rukkolt elő a Sharkoon

Az újdonsághoz USB 3.1-es bővítőkártyát is kínál a vállalat.

USB 3.1-es külső HDD házzal rukkolt elő a Sharkoon

Egyre több olyan alaplap, illetve komplett konfiguráció érkezik, amelyen található USB 3.1-es port, igaz, az új szabvány köré épülő csatlakozó még mindig elég ritka jelenség, legyen szó USB 3.1 Type-A, vagy éppen a megfordítható portjáról elhíresült USB 3.1 Type-C típusú megoldásról. Az USB 3.1-es perifériák piacán még ennél is rosszabb a helyzet, hiszen egyelőre még nagyon kevés olyan eszköz van, ami támogatja az új szabványt – olyanból pedig még kevesebb, ami képes kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket, legalábbis ami a sebességet illeti.

QuickStore Portable USB 3.1

A Sharkoon jóvoltából most egy újabb USB 3.1-es perifériával, egy külső HDD házzal bővült a repertoár, ami nem csak 2,5 hüvelykes merevlemezt, hanem akár egy gyors, 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtót is képes elszállásolni – egyszerre persze csak egy meghajtó fér bele. A kiszemelt adattároló maximum 9,5 milliméter magas lehet, csatolófelületének pedig a SATA szabvány valamely kiadására kell épülnie. Az USB 3.1-es porttal ellátott kompakt külső merevlemez-ház Windows 8 UASP támogatással érkezik, maximális adatátviteli sávszélessége pedig 10 Gb/s – de a SATA 6 Gbps-os csatolófelület miatt ennek most is csak alig több, mint a felét használhatjuk ki.

QuickStore Portable USB 3.1
QuickStore Portable USB 3.1

A tetszetős QuickStore Portable USB 3.1 belsejébe szerszámok alkalmazása nélkül, egyszerűen és gyorsan lehet adattárolót építeni. A fedlap elegáns szálcsiszolt alumínium borítást kapott, a meghajtó aktivitásáról pedig kék LED árulkodik. Az újdonság kellően kompakt, ugyanis 134 milliméter hosszú, 85 milliméter széles és mindössze 14 milliméter magas, üres tömege pedig nem több 51 grammnál. Az adattároló tápellátásáról, illetve az adatátvitelről egy USB 3.1 Type-A -> USB 3.1 micro-B típusú kábellel gondoskodhatunk, ami a csomag részét képezi.

USB 3.1 Host Controller Card

A vállalat persze gondolt azokra is, akik USB 3.1 port nélküli számítógéppel rendelkeznek: számukra a Sharkoon USB 3.1 Host Controller Card beszerzése lehet a megoldás. A PCI Express 3.0 x1-es bővítőkártya formájában érkező kiegészítőn két darab USB 3.1 Type-A csatlakozó kapott helyet, amelyek az USB 3.0-s és az USB 2.0-s eszközökkel is tökéletesen kompatibilisek. A Windows 7-es vagy Windows 8-as operációs rendszerrel ellátott konfigurációkhoz passzoló kiegészítő SATA tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

A 2,5 hüvelykes adattárolókat fogadó Sharkoon QuickStore Portable USB 3.1-es külső adattároló ház 34,99 euróba, a Sharkoon USB 3.1 Host Controller Card pedig ugyancsak 34,99 euróba kerül – már mindkettő elérhető kereskedelmi forgalomban.

További információk:

Sharkoon QuickStore Portable USB 3.1

Sharkoon USB 3.1 Host Controller Card

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward