Univerzális képstabilizáló a Canontól

Olyan új optikai képstabilizáló technológiát fejlesztett ki a Canon, amely egyaránt tudja kompenzálni a kibillenést (tehát a gép egésze nem mozdul el, csak az eleje billen ki) és a rázkódást (a gép egésze elmozdul) is.

Univerzális képstabilizáló a Canontól

Olyan új optikai képstabilizáló technológiát fejlesztett ki a Canon, amely egyaránt tudja kompenzálni a kibillenést (tehát a gép egésze nem mozdul el, csak az eleje billen ki) és a rázkódást (a gép egésze elmozdul) is. Az új eljárást nemes egyszerűséggel hibrid képstabilizálónak nevezik (HIS), kis szerencsével pedig már az idei év vége felé kereskedelmi forgalomba kerülő masinákban is felbukkanhat.

Elmondásuk szerint a HIS alapját egy olyan kibillenés-érzékelő képezi, ami már régóta szériatartozéknak számít minden optikai képstabilizáló rendszerükben, ám ezt most megtoldották egy olyan új gyorsulásérzékelővel is, ami a rázkódás nyomon követéséről gondoskodik. Mindezt pedig egy ezekhez kidolgozott algoritmus fogja össze, ami a két érzékelő adatait összegezve optimalizálja a képeket, ha kell.

Számos lencsegyártó áldozott már sokéves kutatómunkát a rázkódás hatásainak kiküszöbölésére; maga a Canon már 1980-ban megkezdte ezirányú kutatásait, és 1995-re már konkrét termék is született belőle, viszont ez még csak az egyik problémát orvosolta, szemben a mindkettőt egyszerre kezelő HIS-szel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward