Újabb WiFi-s adattárolók a Patriot kínálatában

A Patriot bemutatta AERO sorozatú mobil merevlemezeit, amelyek beépített WiFi adapterrel és beépített akkumulátorral kerülnek a boltok polcaira. A friss család egy 500 GB-os, illetve egy 1 TB-os tagot tartalmaz.

Újabb WiFi-s adattárolók a Patriot kínálatában

A Patriot bemutatta AERO sorozatú mobil merevlemezeit, amelyek beépített WiFi adapterrel és beépített akkumulátorral kerülnek a boltok polcaira. A friss család egy 500 GB-os, illetve egy 1 TB-os tagot tartalmaz.

A hordozható külső adattárolókban 2,5 colos formátumú adattároló lapul, amely a jelenleg is kapható, 320 GB-os Gauntlet modellhez képest már mindkét esetben jelentősen nagyobb adattároló kapacitást kínál. A gyártó ezeket az újdonságokat is olyan felhasználóknak szánja, akik szeretnék mobil eszközeiken elérni fotóikat, zenéiket és filmjeiket - mindezt úgy, hogy a tartalmak nem a mobil eszközön foglalnak helyet, mégis kéznél vannak. Az újdonságok a felhő alapú tárhely kiváltására is remekül használhatóak, hiszen elérésükhöz nem kell internetkapcsolat.

Az AERO sorozat tagjai 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel érkeznek, amely választásunktól függően WEP, WPA-PSK és WPA2-PSK titkosítással egyaránt üzemelhet. Az akkumulátoros külső HDD egyszerre 5 eszközt képes kiszolgálni, amelyek között okostelefon, tábla, noteszgép, sőt, még akár asztali számítógép is lehet. A külső adattárolóhoz csatlakoztatott eszköz a Pass-Through funkció jóvoltából a helyi WiFi hálózattal is kapcsolatban maradhat, így az AERO-val való közvetlen kapcsolat alatt az internetezésről sem kell lemondani.

Az eszközt okostelefonról, illetve tábláról ingyenes segédprogram segítségével érhetjük el, ezt minden esetben az adott gyártó szoftveráruházából kell beszerezni (Google Play, Apple App Store, Amazon App Store). A beépített lítium-ion akkumulátor hatórányi folyamatos működést biztosít egyetlen töltéssel, ami fél órával több, mint amit a 320 GB-os Gauntlet esetében állított a cég. Az akkumulátor töltöttségéről a termék oldalán elhelyezett, LED-ekből álló töltöttség-jelzővel szerezhetünk információt, ami gombnyomással működik.

A külső adattároló persze nem csak WiFi-s eszközként, hanem klasszikus külső merevlemezként is hatékonyan használható, hála a rajta található USB 3.0-s portnak, ekkor viszont a WiFi adapter inaktív. Persze valószínűleg a Samba támogatás is megmaradt, így végszükség esetén WiFi-n keresztül is másolhatunk tartalmat a termékre, igaz, itt csak kisebb fájlokról lehet szó az alacsony adatátviteli sebesség miatt.

A két év garanciával érkező AERO család tagjai közül az 500 GB-os modell 159,99 dollárba, 1 TB-os tagja pedig 199,99 dollárba kerül. Az újdonságok áprilisban kerülnek a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward