Újabb ponton fonódik össze a WhatsApp és a Facebook

Egyszerűbb lesz tartalmakat megosztani a két felület között bizonyos esetekben.

Újabb ponton fonódik össze a WhatsApp és a Facebook

A Facebook irányítása alatt a WhatsApp több olyan módosításon is átesett már az elmúlt években, amivel közeledett a csevegő a közösségi oldalhoz. És most ezen a téren történt egy újabb változás, ami sokakat érinthet majd a WhatsApp felhasználók közül.

Az Intagramnak nagyon bejött a Történetek felület, az emberek már lassan több időt töltenek el a Történetek végigpörgetésével, mint a normál feltöltések megtekintésével. Hajtja a felhasználókat az, hogy semmiről nem szeretnének lemaradni, márpedig ami a Történetekre kerül fel, az normál esetben 24 óra után eltűnik a követők szeme elől. A Történetek mostanra már szerves része lett a Facebooknak is, sőt mi több, a Facebook még arról is gondoskodott, hogy a WhatsApp felhasználóknak is legyen ilyen funkció, ez az Állapot néven fut. És ha már biztosít átmeneti megosztási opciót a WhatsAppon, akkor miért ne kötné ezt össze a Facebook Storyval? Ezt lépte most meg a vállalat.

A WhatsAppról a felhasználók már játszi könnyedséggel oszthatják majd meg a felvételeket és egyéb átmeneti megosztásra szánt bejegyzéseket a kapcsolódó Facebook oldalon is. Az Instagram és a Facebook között ez a kapocs már régóta működött; és mivel a vállalat egyértelműen sokat tesz azért az utóbbi időben, hogy a hatalmas felhasználói bázisokkal rendelkező szolgáltatásait közelebb hozza egymáshoz, nem meglepő a mostani lépés. Egy ideje már a színfalak mögött tesztelte is az Állapot lehetőség bedrótozását a Facebookra a vállalat, és valószínűleg a funkció megfelelően tette a dolgát, hiszen már mindenkinek elérhetővé válik.

A WhatsApp egyébként még nem erősítette meg hivatalos közleményben a dolgot, de a közösségi oldalakon már több felhasználó is jelezte ezt világszerte. Az Android és az iOS rendszerű készülékek tulajdonosai egyaránt beszámoltak az új lehetőség megjelenéséről, szóval a nagyobb platformok esetében egyszerre indítja ezt el a vállalt, és valószínűleg szerveroldalon engedélyezi a funkciót, mert különböző verzióknál is észlelték az újítást. Sőt mi több, már a WhatsApp FAQ szekciójában is megjelent a bejegyzés arra vonatkozóan, hogy ezt a lehetőséget miként lehet használni.

Galéria megnyitása

Ahhoz, hogy a megosztás alkalmazásokon keresztül működhessen, mindegyik programnak telepítve kell lennie az adott okostelefonon, táblagépen. Az új Állapot megosztásakor az Állapotom menüben kell a Facebook Story megosztását engedélyezni, és ezt követően lehet közzétenni a Facebookon is a tartalmat. De ezt csak azok fogják látni, akiknek megadja a lehetőséget az ember, ezt ugyanis külön lehet szabályozni a Facebook applikációjában. A meglévő bejegyzéseknél a megosztást több lehetőség megnyitására szolgáló gomb használatával lehet megoldani. Akár minden Állapot bejegyzés is megosztásra kerülhet majd a Facebookon, de persze arra is van lehetőség, hogy csak esetenként jelenjen meg mindkét helyen egy-egy frissítés.

Sokan örülhetnek majd ennek a lehetőségnek, azt viszont szem előtt kell tartani, hogy a végponttól végpontig terjedő titkosítás a Facebookon nincs, csak a WhatsAppon belül biztosított ez. Tehát, akinek mindennél fontosabb a biztonság, az talán jobban jár, ha a WhatsAppon belül őrzi még az átmeneti megosztásra szánt tartalmait is.

WhatsApp: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap