Újabb nagyágyú az ST-Ericsson mögött

A chipgyártó nagy jövő előtt állhat, akkor is, ha csak az alacsonyabb árszegmensben talál magának támogatást. Ezúttal a HTC nyilatkozta azt, hogy a jövőben az említett vállalattal közösen fejlesztett termékre alapozná a belépő kategóriás modelleket. Ez már csak azért is nagy szó, mert a taiwani cég mostanáig kizárólag a Qualcomm mellett kardoskodott.

Újabb nagyágyú az ST-Ericsson mögött

A chipgyártó nagy jövő előtt állhat, még akkor is, ha csak az alacsonyabb árszegmensben talál magának támogatást. Ezúttal a HTC nyilatkozta azt, hogy a jövőben az ST-Ericssonnal közösen fejlesztett termékekre alapozná a belépő kategóriás modelleket. Ez már csak azért is nagy szó, mert a taiwani cég mostanáig kizárólag a Qualcomm mellett kardoskodott.

Hasonlóan a többi készülékgyártóhoz, a HTC is a NovaThor termékcsaládot találhatja vonzónak. Persze nem is csoda, hiszen a jelenlegi alsókategóriás chipekhez képest, ebben brutális erő lakozik. Két Cortex-A9-es magot találunk benne, melyeket egy szintén ARM fejlesztésű Mali-400-as grafikus processzor egészít ki. A processzormagok órajele típustól függően  600MHz, 800MHz és 1 GHz között változik (U4500, U5500 és U8500). A hírek szerint a legkisebb elthette fel a HTC figyelmét, mivel ezekkel már 100 dolláros okostelefonokat is készíthetnek az ST-Ericsson állítása szerint. Sajnos hogy pontosan milyeneket, azt még egy ideig nem fogjuk megtudni, mert a HTC jövő év elejére ígéri az első telefonokat.

A taiwaniak egyébként érdekes módon egyre nagyobb teret alakítanak ki maguknak, és egyre függetlenebbek a Qualcommtól, ami nem túl jó jel a legnagyobb lapkakészlet-beszállító számára. Az ST-Ericsson pedig dörzsölheti a tenyerét, hogy a Nokia és a Sony Ericsson után megint egy nagy névvel gyarapodott az ügyfelek száma, ráadásul valószínűleg a Samsung is kölcsönveszi majd a NovaThor chipkészleteket néhány modell erejéig. Ráadásul a HTC esetében már nem egyszerű partnerségről, hanem közös fejlesztésekről is szó lesz. A 2013-as év minden bizonnyal komoly ugrást jelent majd a vállalat számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward