Újabb luxus számítógépház, ami számítógépasztal is egyben

A DK-04-es modell magassága motorokkal állítható, az értékek pedig négy profilban tárolhatóak, így az ülő és az álló "üzemmód" között nagyon gyorsan lehet váltani.

Újabb luxus számítógépház, ami számítógépasztal is egyben

A Lian Li tervezőitől nem állnak messze az extrém, figyelemfelkeltő dizájnnal rendelkező számítógépházak, hiszen már számos különleges termékkel örvendeztették meg a felhasználókat az elmúlt évek során – gondoljunk csak például a gőzmozdony formájában érkező Mini-ITX különlegességre.

Most egy újabb érdekesség látott napvilágot, amelynek különlegessége az, hogy nem csak számítógépházként, de üveglapos számítógépasztalként is funkcionál, sőt, az asztal magassága még gombnyomással állítható is. A DK-04-es modell egy elegáns termék, amely 100 kilogrammos teherbírású acéllábakon áll, belsejében pedig egy komplett konfiguráció is helyet kaphat – ezért olyan vastag az „asztallap”. Asztalként helytálló számítógépházakat már eddig is kínált a Lian Li, de azok még nem rendelkeztek motoros magasságállítással.

A DK-04 az állítható magasságnak köszönhetően székkel és szék nélkül, ülő és álló asztalként egyaránt használható. A magasság 67,5 centimétertől egészen 116 centiméterig állítható, méghozzá gombnyomással, sőt, a rendszer négyféle magasság gyors eltárolására is alkalmas, amelyek között négy dedikált gombbal lehet váltogatni. Az aktuális magasságot egy kijelzőről lehet leolvasni.

A 120 centiméter hosszú és 75 centiméter széles asztallap edzett üvegből készült, belsejében pedig rengeteg hely várja a különböző hardverkomponenseket. A kivehető alaplaptálca ATX vagy microATX formátumú alaplapot fogad, PCI slotból pedig 8 áll rendelkezésre. Az adattárolókat nyolc darab bővítőhely várja, ezekben 3,5”-os vagy 2,5”-os meghajtók kaphatnak helyet, természetesen rezgéselnyelő rögzítéssel. Az alaplaptálca két extra 2,5 hüvelykes bővítőhelyet is rejt, így összesen akár 10 adattároló is elfér a termékben. A ház extraként még egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyet is kapott. A bővítőkártyák maximum 320 milliméter hosszúak lehetnek, a processzorhűtő magassága pedig nem haladhatja meg a 140 millimétert – amennyiben szükség van az üveg asztallapra. A tápegység maximum 210 milliméter hosszú lehet.

A szellőzést négy darab előlapi és négy darab hátlapi ventilátor biztosítja, amelyek mindannyian 120 milliméteres átmérővel rendelkeznek. A házban igény esetén egy 120 x 480 milliméteres előlapi, illetve két darab 120 x 240 milliméteres hátlapi hőleadó radiátor is elfér. A friss levegő útját kivehető, mosható szellőző állja, így a por nagy része is „házon kívül” maradhat.

A ház asztallapra rögzíthető monitorkart is fogad, előlapi portjai között pedig négy darab USB 3.0-s csatlakozó, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik. Extraként még RGB LED szabályzó rendszer is helyet kapott itt.

A Lian Li DK-04-es számítógépház-asztala május 10-én válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 1499 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward