Újabb Google szolgáltatások kapnak oldalpanelt

Újabb Google szolgáltatások kapnak oldalpanelt

A Google áprilisban vezette be a különböző szolgáltatások gyors elérésre szolgáló oldalpanelt a Gmail esetében, most pedig ez újabb területeken fog megjelenni. Az egyik érintett az ügyben a Google Naptár, a másik pedig a Google Dokumentumok, ahol a Táblázatoknál, a Diáknál és a Rajzolásnál is számolni kell ezzel a funkcióval.

A felhasználók az oldalpanelnek köszönhetően úgy érhetnek el pillanatok alatt különböző G Suite felületeket, hogy nem kell felhagyniuk az eredeti munkájukkal, szükségtelen más oldalra elnavigálniuk, csak meg kell nyomni a képernyő jobb oldalán a használatba venni kívánt szolgáltatás ikonját. Erről a gyorsfelületről olyan dolgokat lehet pillanatnyilag elérni, mint a Google Keep, a Google Tasks és a Google Naptár; de ezeknek a sora elvileg folyamatosan bővülni fog, illetve manuálisan is felvehetőek kiegészítők a G Suite Marketplace-ről. A Google Naptár esetében némi átfedés is van már, hiszen az egyik hely, ahol most jelent meg az oldalpanel. És értelemszerűen, ha valaki éppen a Google Naptárat használja, akkor annak nem lesz szüksége az oldalpanelen ennek a szolgáltatásnak a gyorselérésére, szóval ebben az esetben csak a Google Keep és a Google Tasks ikonok jelennek meg a képernyő szélén.

Az oldalpanelen nem lehet az említett három szolgáltatásnak minden funkcióját elérni, de a legfontosabbak lehetőségek megvannak. A Google Keepnél az oldalsó panelen lehet menedzselni a korábban felvett elemeket, illetve újat is lehet rögzíteni, de a formázásra például már nincs lehetőség. Amennyiben kell a teljes funkcionalitás, egy gombnyomással megnyithatóak innen az érintett oldalak – a Keep esetében az éppen felvett jegyzetre is azonnal lehet ugrani. A Google Naptárat napi és ütemezett bontásban lehet megtekinteni, és könnyen felvehetőek új bejegyzések, amikhez további résztvevőket is hozzá lehet adni, de a figyelmeztetések beállításához már itt is a teljes oldalra lesz szükség. A legegyszerűbb oldalpaneles program a Google Tasks, itt felül lehet kiválasztani, hogy melyik tevékenységlista legyen elől, és bármelyik lajstromot lehet szerkeszteni.

Galéria megnyitása

Bár a Google úgy dolgozta ki az oldalpanelt, de ne zavarjon munka közben, de ha valakinek mégis útban lenne, akkor erre is van megoldás. A felület alján van egy kicsi nyíl, ennek a megnyomásával rögtön el lehet rejteni, és csak egy kicsi fül marad a helyén a kijelző jobb alsó sarkában. Ezzel bármikor vissza lehet nyitni a keskeny oldalsávot.

A Google beszámolója szerint a gyorseléréssel előcsalogatható oldalpanel fokozatosan jelenik majd meg a G Suite felhasználóknál. A vállalat előrejelzése szerint nagyjából 15 napot vehet igénybe, mire mindenkinél elérhető lesz ez.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward